Σάββατο 1 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤ. ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Οι περικοπές υπονομεύουν τις δημόσιες υπηρεσίες

Επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή στα κεντρικά γραφεία του ασφαλιστικού οργανισμού των Ελευθέρων Επαγγελματιών

Κοντά στους υπαλλήλους των κεντρικών γραφείων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (πρώην ΤΕΒΕ) στην Ομόνοια, βρέθηκε χτες το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας Αντ. Σκυλλάκος.

Περιόδευσε στα γραφεία του οργανισμού και είχε την ευκαιρία να δει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και να ακούσει τα αιτήματά τους και τις προτάσεις τους.

Στον απόηχο του δικομματικού «ντιμπέιτ» αλλά και ανάλογης επίσκεψης λίγο πριν στον ίδιο χώρο του υφυπουργού Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππα, ο Αντ. Σκυλλάκος άκουσε τους υπαλλήλους να του θέτουν με έμφαση το θέμα του ασφαλιστικού για το οποίο, όπως είπαν, ούτε οι δύο μονομάχοι της τηλεόρασης ανέφεραν τίποτα αλλά ούτε και ο καθ' ύλην αρμόδιος υφυπουργός αποκάλυψε το παραμικρό.

Μεγάλο επίσης πρόβλημα των κεντρικών υπηρεσιών του ασφαλιστικού ταμείου των ελευθέρων επαγγελματιών είναι η έλλειψη προσωπικού αφού ολοένα και αποχωρούν με συνταξιοδότηση έμπειρα στελέχη και στη θέση τους δεν προσλαμβάνονται νέοι. Αντίθετα τα όποια κενά, γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν με άνεργους νέους που προσλαμβάνονται μέσω ΟΑΕΔ για πέντε μήνες στα πλαίσια «προγραμμάτων κατάρτισης», δουλεύουν ανασφάλιστοι και στη συνέχεια μένουν στο δρόμο. Αλλά και ο κρίσιμος τομέας των εισπρακτόρων των διαφόρων εσόδων του ταμείου, καλύπτεται από εκτάκτους που αν και αρκετοί από αυτούς έχουν ακόμα και 10 χρόνια στη δουλιά εντούτοις η κυβέρνηση τους αρνείται τη μονιμοποίηση θέλοντας να τους κρατήσει ομήρους για μικροκομματικούς λόγους.

Ο Αντ. Σκυλλάκος υπογράμμισε στις συζητήσεις που είχε με τους υπαλλήλους, ότι η πολιτική των περικοπών και της λιτότητας υπονομεύει τις δημόσιες υπηρεσίες και τις αφήνει χωρίς το απαραίτητο προσωπικό.

Οσον αφορά το ασφαλιστικό τούς κάλεσε να αντιδράσουν έντονα αμέσως μετά τις εκλογές και όχι να περιμένουν να διαμορφωθεί πρώτα το σχετικό νομοσχέδιο γιατί τότε θα είναι σχεδόν αργά.

Δεν πρέπει, υπογράμμισε, να τους αφήσουμε στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ με τις ΗΠΑ, να χτυπήσουν ό,τι με αγώνες έχει κατακτηθεί. Το όραμά τους είναι, τόνισε, το μοντέλο των ΗΠΑ, όπου όμως, ένα ποσοστό πάνω από 30% των εργαζομένων είναι ανασφάλιστο.

Το ΚΚΕ, είπε, το μόνο που υπόσχεται, είναι ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και γι' αυτό είναι απαραίτητη και η εκλογική του ενίσχυση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ