Σάββατο 17 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ας αφήσουν τα περί «πρότασης συνεργασίας»

Απαντώντας στον ισχυρισμό διαφόρων ότι το ΚΚΕ απέρριψε πρόταση για συνεργασία, που υποτίθεται πως κατατέθηκε από τον ΣΥΝ, η Αλ. Παπαρήγα υπενθύμισε αυτό που όλοι στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ γνωρίζουν από πρώτο χέρι:

«Ποτέ δεν κατατέθηκε τέτοια πρόταση. Αν ο ΣΥΝ έκανε πρόταση συνεργασίας στο ΚΚΕ, θα διαλυόταν ο ίδιος. Ας αφήσουν, λοιπόν, τα περί πρότασης συνεργασίας»!

Αναφερόμενη στην ίδια τη δυνατότητα να υπάρξει συνεργασία με το ΣΥΝ υπενθύμισε, πρώτον, ότι μια ευκαιριακή συνεργασία θα ήταν σκέτος καιροσκοπισμός. Δεύτερον, ότι ο ίδιος ο ΣΥΝ έχει κάνει αφερέγγυα εκ των προτέρων μια τέτοια δυνατότητα, καθώς μέχρι τώρα διαρκώς καλλιεργεί αυταπάτες στο λαό, τόσο ειδικά για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, όσο και γενικότερα για την κυρίαρχη πολιτική. Τόσο με την κρίσιμη - σε βάρος του λαού - υπερψήφιση της συνθήκης του Μάαστριχτ, όσο και με τη γενικευμένη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές και με τη συνεργασία τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, όπου καλλιεργούν την ανοχή σ' αυτή την πολιτική.

Να είναι καθαρό, τόνισε, ότι όσο θα παραμένει ψηλά ο δικομματισμός τόσο θα είναι δύσκολες οι συμμαχίες. Το κύριο είναι να χαμηλώσει ο δικομματισμός και να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί σε διπολισμό. Πρέπει να ξεκόψει κόσμος κι από τους δυο. Και τότε θα μπορούμε να χαιρετήσουμε όποιες νέες δυνάμεις και πολιτικούς σχηματισμούς εμφανιστούν σε ριζοσπαστική κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ