Σάββατο 17 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΥΕΛΙΞΙΑ - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ...«Προεκλογικό πυροτέχνημα, η εφαρμογή του οποίου θα είχε καταστροφικές συνέπειες κυρίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξαπέλυσε χθες η κυβέρνηση. Μετά από συνάντηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Χρυσοχοΐδη με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Χ. Πολυζωγόπουλο, ανακοινώθηκε "η έναρξη διαλόγου" με αντικείμενο τη μείωση των ωρών εργασίας και την καθιέρωση ωραρίου 35 ωρών την εβδομάδα. Και μάλιστα όλα αυτά σε μία περίοδο όπου οι εταίροι μας της Ευρώπης κινούνται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ... «Μία δήλωση για το...35ωρο στην εργασία, που όμως ποτέ δεν έκανε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Χρυσοχοΐδης, άναψε προεκλογικές φωτιές και προκάλεσε νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα... Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε σε ό,τι αφορά τον χρόνο εργασίας, την πάγια θέση του κυβερνώντος κόμματος(...), χωρίς ωστόσο να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε 35ωρο» (Ηλίας Γεωργάκης - ΝΕΑ)

ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ: «Σε έναν άνευ προηγουμένου πολιτικό τυχοδιωκτισμό επιδίδεται το ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει την επικείμενη εκλογική του ήττα. Χθες, ο γραμματέας του άνοιξε το "φάκελο" 35ωρο, προκαλώντας σεισμό στο εσωτερικό του κόμματός του και στον επιχειρηματικό κόσμο» (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)

ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ; «Η επιστροφή στην εύκολη συνθηματολογία, την πολιτική του ανέξοδου εντυπωσιασμού και της δωρεάν προσφοράς φρούδων ελπίδων συντελείται ενόσω οι βιομηχανικές επιχειρήσεις μεταναστεύουν σε γειτονικές μας χώρες, η ευρωπαϊκή κλωστοϋφαντουργία ετοιμάζεται για μια πλημμυρίδα κινεζικών προϊόντων (τέλος ποσοστώσεων) και οι ξένοι τουρίστες μάς γυρνούν σταδιακά την πλάτη. Εκεί που οι Γαλλογερμανοί απέτυχαν, η Ελλάδα της φθίνουσας ανταγωνιστικότητας σκέφτεται να τολμήσει. Και ας έχει 25% χαμηλότερη παραγωγικότητα» (Από το άρθρο της ΕΞΠΡΕΣ)

ΣΤΗΝ ΟΥΓΙΑ «ΕΥΕΛΙΞΙΑ»...«Στις 19 Μάη 2002 ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε με παρρησία στο τηλεοπτικό δίκτυο France 3: "Δε θα επανέλθουμε στο θέμα του νομίμου ωραρίου εργασίας. Το 35ωρο θεωρείται κατάκτηση των εργαζομένων. Ως εκ τούτου θα ήταν εντελώς παράλογο να το ανατρέψουμε". Ο υπουργός προσέθεσε πάντως πως "θα έπρεπε να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη ελευθερία σε ό,τι αφορά τη χρήση των υπερωριών". Εκτοτε ο κ. Φιγιόν και η κυβέρνηση του Ζαν - Πιερ Ραφαρέν αύξησαν την "ευελιξία" που επιθυμούσαν σε ό,τι αφορά τις νόμιμες υπερωρίες που θα μπορεί να ζητήσει (μονομερώς βεβαίως) ο εργοδότης από τους εργαζόμενους της επιχείρησής του» (ΒΗΜΑ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ