Σάββατο 17 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Σημαντική παρακαταθήκη για την εκλογική μάχη

Δηλώσεις των Γραμματέων της ΝΕ Ξάνθης και της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ

Τις μεγάλες δυνατότητες και την αυξημένη πολιτική επιρροή έδειξε η επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ για τις εκλογές και ευρωεκλογές, όπως επισημαίνουν, με δηλώσεις τους στο «Ρ», οι Γραμματείς δύο ακόμα οργανώσεων, της ΝΕ Ξάνθης και της ΝΕ Πιερίας, οι οποίες βρίσκονται στις δέκα πρώτες Νομαρχιακές Οργανώσεις που υπερκάλυψαν κατά μεγάλα ποσοστά τα οικονομικά πλάνα.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Φωτιάδης, Γραμματέας της ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ, θα μας πει:

«Η Οργάνωση της Ξάνθης από την πρώτη μέρα προετοίμασε τα κομματικά μέλη, οπαδούς και φίλους για την κάλυψη του πλάνου κατά 30%. Η αναγνώριση από όλο το λαό της ανάγκης ύπαρξης και λειτουργίας του ΚΚΕ δίνει στον καθένα την ευκαιρία να δείξει έμπρακτα την εκτίμησή του στο Κόμμα, ενισχύοντάς το οικονομικά.

Το ζήτημα είναι να ξεπεράσουμε, μέλη και στελέχη, τους δισταγμούς μας. Ακούσαμε από άτομα που ποτέ δεν εκφράστηκαν σαν ψηφοφόροι του Κόμματος να μας ρωτάνε, "το ΚΚΕ δεν έχει οικονομική εξόρμηση για τις εκλογές"; Είδαμε οπαδούς να ζητάνε, οι ίδιοι, να διακινήσουν το κουπόνι του Κόμματος. Ετοιμάσαμε σταθερούς οικονομικούς ενισχυτές πολύ νωρίτερα. Το κύριο ήταν η συστηματική καταγραφή και ο καθημερινός έλεγχος.

Για την Οργάνωση της Ξάνθης η οικονομική δουλιά συνεχίζεται διότι για το Κόμμα μας, όπως είναι γνωστό, η οικονομική δουλιά είναι πολιτική δουλιά. Ετσι, μέσα από αυτήν ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που τους εξηγούμε την ανάγκη υπερψήφισης του ΚΚΕ στις εκλογές που έρχονται. Επίσης, την ανάγκη όλοι μαζί και μετά τις εκλογές να βγούμε μπροστά στους αγώνες που σίγουρα θα ξεδιπλωθούν, γιατί είναι βέβαιο ότι τα προβλήματα του λαού, το επόμενο διάστημα, θα οξυνθούν παραπέρα».

Από την πλευρά τής ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ, ο Γραμματέας της Παναγιώτης Σαββίδης, επισήμανε:

«Η υπερκάλυψη του πλάνου μας κατά 150%, αποτελεί για τη ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ, σημαντική παρακαταθήκη για την παραπέρα πολιτική δουλιά, που έχουμε να κάνουμε ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης στις 7 Μάρτη.

Το θετικό αποτέλεσμα το έφεραν εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος που ρίχτηκαν από την πρώτη μέρα στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, σε συνδυασμό με την καθημερινή μας πολιτική παρέμβαση σε εργασιακούς χώρους, συνοικίες, χωριά. Η ανταπόκριση του κόσμου της δουλιάς κάθε είδους αποχρώσεων και πολιτικοϊδεολογικών αφετηριών ήταν θετική, κατανοώντας την αναγκαιότητα να βοηθήσουν με αυτό τον τρόπο το ΚΚΕ, σαν μια πολιτική δύναμη που παλεύει σταθερά και με αυταπάρνηση για τα λαϊκά συμφέροντα.

Σημαντική συμβολή για την υπερκάλυψη του πλάνου ήταν και η έγκαιρη προετοιμασία των Κομματικών Οργανώσεων Βάσης, που από πολύ νωρίς συζητήσανε, καταγράψανε και σχεδιάσανε συγκεκριμένα πώς θα δώσουν με αξιώσεις τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης. Από πολύ νωρίς, οι σύντροφοι και οι οπαδοί με τα κουπόνια στα χέρια ρίχτηκαν στη μάχη χωρίς δυσκολίες, αφού ήταν σε εξέλιξη ήδη η πολιτική εξόρμηση του Κόμματος. Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και οι κρίκοι δουλιάς με το συστηματικό, ουσιαστικό και ζωντανό έλεγχο των οικονομικών υπεύθυνων, πιάνοντας κατά μεγάλο ποσοστό τα βδομαδιάτικα πλάνα που έβαζαν.

Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης δείχνει τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει το Κόμμα μας, αλλά και τους σταθερούς δεσμούς με πλατιά λαϊκά στρώματα. Με τον αέρα της επιτυχίας της Οικονομικής Εξόρμησης εντείνουμε την πολιτική μας δράση το επόμενο διάστημα, να συζητήσουμε με όσο γίνεται περισσότερο κόσμο τις θέσεις του ΚΚΕ, αλλά κυρίως να πείσουμε για την ενίσχυσή του, για την αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων σε βάρος των κομμάτων της πλουτοκρατίας, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές με γνώμονα και κριτήριο τα συμφέροντα και δικαιώματα των εργαζομένων, του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ενθουσιασμό και πίστη για την υπερκάλυψη των πλάνων (2008-01-15 00:00:00.0)
Υπερκαλύφθηκε κατά 101,6% το πλάνο της ΚΕ (2006-01-04 00:00:00.0)
Σημαντική επιτυχία των Κομματικών Οργανώσεων (2003-12-31 00:00:00.0)
Ξεκίνησε η Οικονομική Εξόρμηση (2002-12-04 00:00:00.0)
Η συντροφική άμιλλα δίνει τον τόνο στην Αθήνα (1997-11-13 00:00:00.0)
Θετική ανταπόκριση (1995-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ