Σάββατο 17 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Τιμωρείστε αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα!

Αμεση και ζωντανή συζήτηση σε κάθε βήμα της Αλ. Παπαρήγα στο νοσοκομείο
Αμεση και ζωντανή συζήτηση σε κάθε βήμα της Αλ. Παπαρήγα στο νοσοκομείο
Από το ξεκίνημα ήδη της περιοδείας της Αλ. Παπαρήγα στο νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς και επισκέπτες την πλησίαζαν και μοιράζονταν μαζί της τους προβληματισμούς τους για την πολιτική που ακολουθείται στον τομέα της Υγείας, διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο, αλλά και γενικότερα στο σύστημα Υγείας.

«Ανεβείτε στους ορόφους να δείτε τι γίνεται, τους ασθενείς που είναι στα ράντζα», είπε η συγγενής ασθενή στην Αλ. Παπαρήγα, κατά την είσοδό της στο νοσοκομείο. Και ο νεοδιορισμένος διοικητής του νοσοκομείου, Αλ. Καρταπάνης, έσπευσε να δικαιολογήσει την κατάσταση λέγοντας ότι οι ασθενείς επιμένουν στην επιλογή του «Ευαγγελισμού» γιατί τον εμπιστεύονται, αν και ο φόρτος της δουλιάς είναι δυσβάσταχτος για το νοσοκομείο και κυρίως για το προσωπικό.

Η Αλ. Παπαρήγα επισκέφτηκε νοσηλευτικά τμήματα του νοσοκομείου, το σταθμό αιμοδοσίας και το βιοχημικό εργαστήριο. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις, αλλά και οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, που φτάνουν στο νοσοκομείο τις 1.100 κενές οργανικές θέσεις, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην εξουθένωση, αφού όπως έλεγαν και ξανάλεγαν χτες στη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ: «Ερχονται φορές που δεν μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας από την κούραση».

«Οι εργαζόμενοι - τόνισε από την πλευρά της η Αλ. Παπαρήγα - πρέπει να βάλουν πλάτη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, με τους αγώνες τους, αλλά και στην κάλπη, καταψηφίζοντας αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα σε όλους τους τομείς».

Στην ανεπάρκεια των χώρων και του προσωπικού του τμήματος αιμοδοσίας αναφέρθηκαν οι εργαζόμενοι του τμήματος, στη συζήτηση που είχαν για αρκετή ώρα με την Αλ. Παπαρήγα. Οπως εξήγησαν, ο «Ευαγγελισμός» διαθέτει 960 κλίνες, καρδιοχειρουργικές κλινικές και κλινικές μεταμόσχευσης μυελού των οστών, αλλά δεν έχει το προσωπικό και τον εξοπλισμό για να υποστηρίξει αυτά τα τμήματα. «Με αυτές τις ελλείψεις το τμήμα καλύπτει τις ανάγκες του νοσοκομείου, αλλά και τις ανάγκες των ιδιωτικών κλινικών. Και μετά μας κατηγορούν ότι υπάρχουν ελλείμματα», υπογράμμισαν οι εργαζόμενοι, εξηγώντας πολύ απτά πως το επιχειρηματικό κεφάλαιο του χώρου αναπτύσσεται απομυζώντας το δημόσιο σύστημα.

«Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συμφωνούν στη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα με το δημόσιο και διαφωνούν μονάχα σε ζητήματα διαχειριστικού χαρακτήρα», τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, και κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν με την ψήφο τους καίριο χτύπημα στην πολιτική που ακολουθούν τα δυο κόμματα στην Υγεία και άλλους κρίσιμους τομείς εγκαταλείποντάς τα, ενισχύοντας και εκλογικά το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ