Σάββατο 17 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Διαφημίζουν ένα νόθο 35ωρο

Για ρεσιτάλ υποκρισίας του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων, κάνει λόγο ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με δήλωσή του στον «902». Το ΠΑΣΟΚ, προσθέτει, αν και κυβέρνηση τόσα χρόνια, αρνήθηκε να νομοθετήσει το 35ωρο, ενώ από κοινού με τη ΝΔ - στηρίζοντας τις θέσεις των βιομηχάνων - προώθησαν τη μερική απασχόληση, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση βασικών δικαιωμάτων.

Τονίζοντας πως τα κόμματα του δικομματισμού πρέπει να πληρώσουν βαρύ πολιτικό αντίτιμο, καταγγέλλει πως το 35ωρο που διαφημίζει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ είναι νόθο, γιατί δεν εξασφαλίζει τον ημερήσιο σταθερό χρόνο εργασίας, το 7ωρο. Χαρακτηρίζει εξάλλου καιροσκοπική την αναφορά σε αυτό, σε περιβάλλον μερικής απασχόλησης, υπονόμευσης των ΣΣΕ και ενοικίασης εργαζομένων.

Το ΚΚΕ, σημειώνει ο Γιώργος Μαρίνος, έχει διεκδικήσει το 35ωρο αποφασιστικά και αγωνίζεται για μια πολιτική, που θα εξασφαλίζει πλήρη - σταθερή εργασία και τη μείωση του εργάσιμου χρόνου. Διεκδικεί 7ωρο - πενθήμερο - 35ωρο την εβδομάδα και 30ωρο αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά, με αύξηση των μισθών, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

Η εξασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, κατέληξε, απαιτεί μια άλλη πολιτική. Απαιτεί αλλαγή του συσχετισμού δύναμης και ισχυρό ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ