Σάββατο 17 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Ηχηρό χαστούκι στα κόμματα του δικομματισμού

Με τους λιμενεργάτες του Πειραιά και τους υπαλλήλους των τελωνειακών υπηρεσιών συνομίλησε χτες - κατά τη διάρκεια περιοδείας του - ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Μπροστά στις ευθύνες τους, για να διατηρήσουν και να διευρύνουν τα εργασιακά, μισθολογικά τους δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, έφερε χτες τους λιμενεργάτες και τους υπαλλήλους των τελωνειακών υπηρεσιών ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, στη διάρκεια πολύωρης περιοδείας του. Ο ευρωβουλευτής με λίγα, απλά και μεστά λόγια εξήγησε τους λόγους που επιβάλουν την ανάγκη στις 8 του Μάρτη το ΚΚΕ να έχει δυναμώσει αποφασιστικά από την ψήφο των εργαζόμενων, και τα κόμματα του δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) να έχουν δεχτεί ηχηρό χαστούκι. Τον Στρ. Κόρακα συνόδευαν ο Στ. Βάσος μέλος του ΓΠ της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, ο Ι. Ναζεντιάδης μέλος της διοίκησης της Ενωσης Λιμενεργατών και συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, ο Ν. Νταουντάκης μέλος της Εργατοϋπαλληλικής Αχτίδας της ΚΟΠ και άλλοι.

Χαράματα και ο κομμουνιστής ευρωβουλευτής είχε ήδη ανοίξει την κουβέντα με τους εργαζόμενους. Βρισκόταν στο χώρο όπου συγκεντρώνονται οι χειριστές των βαρέων μηχανημάτων του ΟΛΠ, στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Οργανισμού, στην περιοχή του Ικονίου Περάματος. «Ξυπνήστε το πρωί, βάλτε τα κάτω. Δείτε τι έχουν οι δικές σας τσέπες, τι σας έχουν αφήσει. Δείτε τα δουλεμένα χέρια σας και αποφασίστε. Μην ξεγελαστείτε από τα περιτυλίγματα. Μην υποκύψετε στις πιέσεις. Μη σας τρομοκρατούν με την ανεργία. Αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα και τώρα το εκμεταλλεύονται για να εκβιάσουν για να υποκλέψουν την ψήφο. Αν πάρουν την ψήφο σας θα λένε ότι εγκρίνετε την πολιτική τους και όποιος από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και αν βγει θα ξεσπάσουν στις πλάτες σας ακόμα χειρότερα μέτρα».

-- «Μας λέτε να σας ψηφίσουμε, όμως δεν είδαμε στις τηλεοράσεις να παρουσιάσετε κάποιο πρόγραμμα. Εχετε;», ήταν η ερώτηση ενός από τους εργαζόμενους. Και η απάντηση ήρθε αμέσως από τον Στρατή: «Το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που έχει πρόγραμμα για κάθε ζήτημα και μάλιστα επιστημονικά τεκμηριωμένο, όμως δε συμφέρει τα μέσα ενημέρωσης να ακουστεί, γιατί ξέρουμε ότι εκτός από τον "902" και το "Ρ" όλα ανήκουν στους μεγαλοσχήμονες, που στηρίζουν τα κόμματα του δικομματισμού. Ποιος άλλος μιλάει εκτός από το ΚΚΕ για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια, για Κοινωνική Ασφάλιση; Και όσοι ρωτάνε πού θα βρεθούν τα χρήματα για όλα αυτά, εμείς λέμε να τα πάρετε από την τσέπη του Λάτση και όλους αυτούς. Αδιανόητα είναι τα προνόμια που είδαν οι εφοπλιστές από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ».

Θερμά υποδέχτηκαν τον Στρ. Κόρακα και οι εργαζόμενοι της τελωνειακής υπηρεσίας στη Διεύθυνση Παρακολούθησης και Ελέγχου Ανασταλτικών Καθεστώτων, αλλά και στην Υπηρεσία Αξιών. «Ενίσχυση του ΚΚΕ - επισήμανε ο ευρωβουλευτής - σημαίνει ενίσχυση της δύναμης που βρίσκεται στο πλευρό σας, ενίσχυση της ψυχής του λαϊκού κινήματος. Δεν υπάρχει κατάκτηση των εργαζομένων, αγώνας του λαϊκού κινήματος, δεν υπάρχει καλό που να είδαν οι εργαζόμενοι και να μη φέρει τη σφραγίδα του Κόμματός μας. Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα φέρει περισσότερους εργαζόμενους στις γραμμές του, θα φέρει περισσότερους εργαζόμενους στο μέτωπο που συγκροτεί για τη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας, λαϊκής οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ