Σάββατο 17 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ενισχύει πόλωση και «διλήμματα»

Με φραστικές επιθέσεις κατά του Γ. Παπανδρέου και τη χρησιμοποίηση των γκάλοπ τροφοδοτεί η ηγεσία της ΝΔ τη δικομματική πόλωση, ενισχύοντας ταυτόχρονα και τα δικομματικά ψευτοδιλήμματα.

Επιδίωξη της ΝΔ το επόμενο διάστημα είναι να εξαναγκάσει το «διάδοχο» του Κ. Σημίτη να απολογηθεί για τα «λάθη» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και να πάρει θέση σε συγκεκριμένα θέματα, ώστε να φανεί ότι αποτελεί «συνέχεια» και όχι «αλλαγή».

Την τακτική αυτή περιέγραψε ο Κ. Καραμανλής, μιλώντας χτες στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα. «Ηρθε η ώρα να μπούμε στην ουσία και όχι μόνο στα επουσιώδη που προβάλλει ο τηλεοπτικός λόγος», τόνισε και επιχειρώντας να ανακτήσει την πρωτοβουλία στις εικονικές μονομαχίες κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να δώσει συγκεκριμένες και πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από την πρόσφατη αυτοκριτική του για τα λάθη που έγιναν. «Πρέπει να πει ποια είναι τα λάθη, ποιοι τα διέπραξαν, να ονομάσει ποιοι είναι οι αλαζόνες υπουργοί, ποιος θα πληρώσει το τίμημα γι' αυτά τα λάθη, που ήταν ο ίδιος τότε», είπε χαρακτηριστικά. Φρόντισε, όμως, να ξεκαθαρίσει ότι με το σφουγγάρι δε σβήνονται τα λάθη του ΠΑΣΟΚ, γιατί «μ' αυτό το σφουγγάρι σβήνονται μαζί και χαμένα χρόνια». Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατ' αρχήν θετική ανταπόκριση του Γ. Παπανδρέου για τηλεοπτικές μονομαχίες, επικρίνοντας, ταυτόχρονα, την «επικοινωνιακή καταιγίδα υπερπροβολής του διαδόχου του κ. Σημίτη». Το ΠΑΣΟΚ, συνέχισε, χρησιμοποιεί τα πάντα, για να περιορίσει την πλειοψηφία μας στην επόμενη Βουλή.

Την ίδια στιγμή, αξιοποιούν τα γκάλοπ, για να ενισχύσουν την εντύπωση ότι οι εκλογές είναι «υπόθεση για δύο». «Ακόμα και με τις απόπειρες αποπροσανατολισμού των ημερών, σταθερά έχουμε προβάδισμα", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Συνεργάτες του, σχολιάζοντας τα χτεσινά γκάλοπ, επισήμαιναν ότι «η ΝΔ έχει αντέξει την πίεση και δεν έχει πτώση». Αποδίδουν τη μείωση της ψαλίδας στην αύξηση της συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ «που ήταν λογική και αναμενόμενη, αλλά βεβαίως όχι τόσο γρήγορη», αλλά «ταυτόχρονα όμως, από την άλλη μεριά, βοηθάει και εμάς γιατί και σε μας αύξησε τη συσπείρωση». Εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «πιάσει οροφή» και τις επόμενες μέρες θα μεγαλώσει και πάλι η ψαλίδα, γιατί «ο κόσμος περιμένει πλέον να ακούσει προτάσεις από το νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και δεν ακούει, αυτό θα αρχίσει να καταγράφεται αρνητικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ