Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο κ. Pfirter

Για προσέξτε λίγο:

Ερώτηση: «Τι είδους διευθετήσεις θα προστατεύουν την πολιτειακή ισότητα (πολιτικά δικαιώματα Ελληνοκυπρίων να εγκαθίστανται στο βορρά);».

Απάντηση: «Τα πολιτικά δικαιώματα σε πολιτικό επίπεδο θα ασκούνται με βάση το εσωτερικό καθεστώς των δικαιωμάτων και καθηκόντων του πολίτη που θα ισχύουν σε κάθε συστατικό κράτος. Τα συστατικά κράτη θα αποφασίζουν εάν άτομα προερχόμενα από το άλλο κράτος μπορούν να αποκτήσουν αυτά τα δικαιώματα».

Ερώτηση: «Σε τι είδους χώρα προσβλέπει το σχέδιο αυτό; Ποιο το όραμα του σχεδίου;».

Απάντηση: «Προσβλέπει σε μία χώρα όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα ζουν ουσιαστικά (...) στο δικό τους κράτος, ρυθμίζοντας ξεχωριστά τις δικές τους υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων πτυχών του καθημερινού τους βίου (...)»

Αυτά τα πάρα πολύ αποκαλυπτικά για το «σχέδιο Ανάν», για το σχέδιο, δηλαδή, που διχοτομεί την Κύπρο σε δυο κράτη και θέτει τα δικαιώματα των προσφύγων της εισβολής στην ομηρία της «καλής διάθεσης» του ...Αττίλα (!), δεν τα λέει κάποιος τυχαίος. Τα ομολογεί ο κ. Pfirter, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κιπρίς», αμέσως μετά τη Λουκέρνη.

Ποιος είναι ο κ. Pfirter; Μη φανταστείτε και τίποτα ...«σπουδαίο». Είναι ...απλώς, εκείνος που συνέταξε (!) το σχέδιο. Είναι ο Ελβετός επικεφαλής της ομάδας των συνταγματολόγων, που συνέγραψαν το πόνημα για λογαριασμό του Ανάν. Επομένως,, δεν είναι έξοχη η ομολογία του; `Η μήπως ...«ΟΧΙ»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ