Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θανατηφόρα αδιαφορία

Πάνω από 75 περιστατικά παιδικού καρκίνου, που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οφείλονται στη βιομηχανική ρύπανση, εντοπίστηκαν, τα τελευταία 15 χρόνια, στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου - Νέας Ιωνίας, στη Μαγνησία. Ανάλογες καταγγελίες για καρκίνους σε εργαζόμενους και κατοίκους που διαμένουν σε περιοχές όπου λειτουργούν ρυπογόνες βιομηχανίες, υπήρξαν παλιότερα και πολλές απ' αυτές έχει καταγράψει ο «Ριζοσπάστης».

Κι ενώ το πρόβλημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις κι είναι γνωστό τοις πάσι, καθώς έχει πάρα πολλές φορές επισημανθεί - προχτές το ΚΚΕ κατέθεσε μια ακόμα σχετική Ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων - οι αρμόδιοι «αγρόν ηγόραζον και ζεύγος βοών».

Μάλιστα, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, αδιαφορώντας προκλητικά για το μέγεθος και την επικινδυνότητα του προβλήματος και μη λαμβάνοντας υπόψη τις λαϊκές αντιδράσεις, όχι μόνο δε λαμβάνει μέτρα προστασίας, αλλά εξακολουθεί να δίνει, με μεγάλη ευκολία, άδειες λειτουργίας και επέκτασης σε βιομηχανίες, οι οποίες δεν τηρούν τις προδιαγραφές προστασίας του περιβάλλοντος, που απαιτούνται. Τι κρύβεται, άραγε, πίσω απ' αυτή τη θανατηφόρα αδιαφορία και την εγκληματική ευκολία;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ