Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σαν υπάλληλος... .

Δε γνωρίζουμε πόσες φορές έχει πάρει τηλέφωνο ο Κόλιν Πάουελ τον Γ. Παπανδρέου τον τελευταίο καιρό, για το Κυπριακό, αλλά τις προάλλες και, μάλιστα, τα ξημερώματα - ώστε να είναι μέρα στις ΗΠΑ, λόγω της διαφοράς ώρας - έγινε το αντίθετο. Πήρε τηλέφωνο ο Γ. Παπανδρέου τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών. Και σύμφωνα με όσα διοχετεύονταν από στενούς συνεργάτες του και δημοσιεύτηκαν σε φιλικές προς την αξιωματική αντιπολίτευση εφημερίδες, «ο κ. Παπανδρέου επισήμανε στο συνομιλητή του ότι δηλώσεις, όπως αυτές που έκανε ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Γουέστον, περί ενδεχόμενου αναγνωρίσεως του ψευδοκράτους, δε συμβάλλουν στην αίσια έκβαση και αντιθέτως δημιουργούν αρνητικές αντιδράσεις».

Θα προσέξατε, ασφαλώς, τις διατυπώσεις του κ. Παπανδρέου. Οι ωμοί, προκλητικοί και απαράδεκτοι εκβιασμοί, πιέσεις και επεμβάσεις των Αμερικανών είναι, απλά και μόνο, μια λαθεμένη τακτική, η οποία «δε συμβάλλει στην αίσια έκβαση και αντιθέτως δημιουργεί αρνητικές αντιδράσεις»..!

Φανταζόμαστε, τα ίδια ακριβώς θα λένε στον Κ. Πάουελ και οι γνωρίζοντες τα πράγματα υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ