Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
ΠΑΣΟΚ
Προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι

«Εμείς ευχόμαστε όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, η πορεία του ελληνισμού συνολικά, η πορεία της Κύπρου, να είναι θετική, αισιόδοξη και κυρίως σε καμία περίπτωση να μην εγκαταλειφθεί το Κυπριακό σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι "όχι"». Αυτά ισχυρίστηκε χτες ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αφού το ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησε στην επιχείρηση πίεσης του κυπριακού λαού προκειμένου να ψηφίσει «ναι» για το σχέδιο Ανάν, την οποία συνδύασε με μια ακατάσχετη κινδυνολογία για τις συνέπειες ενός πιθανού «όχι», χτες διά στόματος του γραμματέα του προσπάθησε να «χρυσώσει» το χάπι...

Να μην «εγκαταλειφθεί» το Κυπριακό σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι «όχι» είπε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, αλλά μόλις προχτές στο ραδιοφωνικό σταθμό «9,84» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος εντελώς προκλητικά δήλωνε: «Φοβάμαι, ότι η λύση μετά το "όχι", που το θεωρώ λίγο πολύ δεδομένο, είναι η ενασχόληση των Κυπρίων με την πολιτική τους κατάσταση σοβαρά, ώστε να αλλάξει ο πολιτικός συσχετισμός. Η Κύπρος, με νέα ηγεσία, να διεκδικήσει ένα νέο δημοψήφισμα. Εχει ξανασυμβεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και θα ήταν κατά την άποψη μου η μόνη ελπίδα»...

Ουσιαστικά ο Θ. Πάγκαλος, ξεπερνώντας κάθε όριο, κάλεσε τον κυπριακό λαό να αλλάξει την ηγεσία του και να επιδιώξει νέο δημοψήφισμα, που θα επιφέρει το... επιθυμητό αποτέλεσμα! Αφού αρχικά ο Γ. Παπανδρέου έσπευσε να πάρει θέση πριν ακόμα και από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέρ της... λύσης βάσει του σχεδίου Ανάν, τώρα προχωρά στους σχεδιασμούς της επόμενης μέρας. Σχεδιασμοί που σύμφωνα με τον Θ. Πάγκαλο χρειάζονται αλλαγές των πολιτικών συσχετισμών!

Προφανώς οι δεσμεύσεις που πήραν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ απέναντι στα ιμπεριαλιστικά κέντρα ήταν πολύ συγκεκριμένες για τον τρόπο επίλυσης του Κυπριακού.

Οι δηλώσεις εξάλλου του επιτρόπου Φερχόιγκεν ότι «αισθάνομαι εξαπατημένος από την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση», με τις οποίες ουσιαστικά αφήνει αιχμές και για τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και την κυβέρνησή του, που προφανώς το 1999 στο Ελσίνκι είχαν δεσμευτεί ότι θα εξασφαλίσουν την επίλυση βάσει του «προετοιμαζόμενου» τότε σχεδίου Ανάν.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αν. Διαμαντοπούλου χτες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φλας», υποστήριξε ότι Γκ. Φερχόιγκεν προχώρησε στις συγκεκριμένη δήλωση επειδή «αισθάνεται ως επίτροπος ότι δεν πέτυχε ένα στόχο τον οποίο θεωρούσε ότι είχε συμφωνημένο με τα βασικά μέρη»... και πρόσθεσε ότι «σαν άνθρωπο τον ενόχλησε εξαιρετικά το ότι δεν του επέτρεψαν να μιλήσει στην Κύπρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ