Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
ΚΑΒΑΛΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΣΙΑΤΙΣΤΑ
Θα ανταποκριθούμε ως πατριώτες και ως διεθνιστές

Την υπόσχεση ότι θα δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους με τον κυπριακό λαό, ότι θα ανταποκριθούν ως πατριώτες και διεθνιστές, έδωσαν οι πολίτες της Καβάλας, οι οποίοι συμμετείχαν χτες στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ομιλήτρια στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, ήταν η Σούλα Βλησίδου, Γραμματέας Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ.

Οπως τόνισε η Σ. Βλησίδου, το KKE από το Νοέμβρη του 2002 αποκάλεσε το «σχέδιο Ανάν» τελεσίγραφο για την αποδοχή τετελεσμένων και διακήρυξε ότι το προϊόν του τελεσιγράφου αποτελεί ένα ιδιόμορφο καθεστώς που δεν έχει υπάρξει στα χρονικά, μια συγκαλυμμένη μορφή συνομοσπονδίας, μια συγκαλυμμένη διχοτόμηση. Σημείωσε ότι στις συμπληγάδες των ιμπεριαλιστικών στρατηγικών συμφερόντων παίχτηκε και παίζεται η τύχη του κυπριακού λαού.

Με μεγάλη συμμετοχή νεολαίας και εργαζομένων πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής συγκέντρωση συμπαράστασης στον κυπριακό λαό, που διοργάνωσε η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση μίλησε ο Δημήτρης Κρεωνάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αναπτύσσοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για το Κυπριακό τόνισε μεταξύ άλλων πως η καλύτερη συμπαράσταση στον κυπριακό λαό είναι το ΟΧΙ στο «σχέδιο Ανάν».

Ο κυπριακός λαός, πρόσθεσε, δε δέχεται ένα τέτοιο σχέδιο που νομιμοποιεί την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, η οποία επιβάλλεται στην περιοχή για τη δημιουργία προτεκτοράτου.

Ανοιχτή συγκέντρωση συμπαράστασης στον κυπριακό λαό με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στην πλατεία Γεράνειας στη Σιάτιστα. Στην εκδήλωσε, που διοργάνωσε η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, μίλησε ο Γιάννης Μητσιάκος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και ανέλυσε τις θέσεις του Κόμματος σχετικά με το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι με το «σχέδιο Ανάν» δημιουργείται ένα νόθο κράτος. Το ΟΧΙ στον ιμπεριαλισμό πρέπει να είναι κατηγορηματικό, πρόσθεσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ