Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επικίνδυνα σενάρια

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η «διαχείριση του όχι» και οι «κινήσεις της επόμενης μέρας» είναι η κωδική ονομασία μιας πυρετώδους προετοιμασίας των επιτελείων κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, αλλά και ΗΠΑ και ΕΕ, που επεξεργάζονται «εναλλακτικά σενάρια», μέσω των οποίων θα πάρουν τη «ρεβάνς» από τους Ελληνοκυπρίους και θα επιβάλουν τη «λύση» της αρεσκείας τους.

Ενα πρώτο σενάριο είναι αυτό, που ωμά και απροκάλυπτα εξέφρασε ο Θ. Πάγκαλος και το οποίο προφανώς δεν απηχεί μόνο προσωπικές του απόψεις: Να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Κύπρο και «η νέα ηγεσία να διεκδικήσει ένα νέο δημοψήφισμα». Για όποιον δεν κατάλαβε: «Ανατρέψτε τον Τ. Παπαδόπουλο και πάμε για το ναι».

Ενα δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με την οριστικοποίηση της διχοτόμησης και τη δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών. Στο πίσω μέρος του μυαλού ορισμένων εξ αυτών, που προωθούν αυτό το σενάριο, είναι η «ένωση», στο απώτερο έστω μέλλον, με τις αντίστοιχες «μητέρες πατρίδες». Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία γκάλοπ έχουν αρχίσει να «σφυγμομετρούν» τις διαθέσεις των Ελληνοκυπρίων, για το αν θέλουν «η Κύπρος να είναι ομόσπονδο κράτος ή δύο χωριστά κράτη». Το σίγουρο είναι ότι με ένα «βροντερό όχι» ο κυπριακός λαός δεν τελειώνει τον ηρωικό αγώνα του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ