Κυριακή 20 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ευρωσύνταγμα - θηλιά στο λαιμό των λαών

Θηλιά στο λαιμό των ευρωπαϊκών λαών αποτελεί το Ευρωσύνταγμα, τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την παράδοση του ΠΑΣΟΚ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Ευρωσύνταγμα, που αποφάσισε τελικά η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, αποτελεί την ανώτερη θεσμική θωράκιση της δικτατορίας της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας και θηλιά στο λαιμό των ευρωπαϊκών λαών.

Στο Ευρωσύνταγμα ενσωματώνονται όλες οι προηγούμενες συνθήκες της ΕΕ, που κατοχυρώνουν την ελευθερία του κεφαλαίου και την ανατροπή των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Υιοθετείται το αμερικανικό στρατιωτικό δόγμα του "προληπτικού χτυπήματος" εναντίον χώρας ή χωρών, με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αναπόσπαστο στοιχείο του Ευρωσυντάγματος είναι η στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, που θα στηρίζει το ΝΑΤΟ και θα το συμπληρώνει, όπου χρειαστεί. Στη Σύνοδο Κορυφής, οι ηγέτες των κρατών - μελών προώθησαν την ενίσχυση και δημιουργία νέων κατασταλτικών μηχανισμών. Την ανάπτυξη της επιχειρησιακής ικανότητας της Ευρωαστυνομίας, τη δημιουργία ευρωCΙΑ και Ευρωακτοφυλακής, καθώς και την ολοκλήρωση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των κρατών - μελών. Η Σύνοδος της ΕΕ έδειξε ότι οι ιμπεριαλιστές είναι ενωμένοι, όταν πρόκειται να επιτεθούν κατά των λαών, ενώ οι αντιθέσεις τους αφορούν μόνο στο ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο μοίρασμα της λείας. Αυτό αποδεικνύει η διαφωνία για τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει την παράδοση της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί πια να υποκρίνεται. Οι μάσκες έπεσαν.

Επιβεβαιώνονται όσα το ΚΚΕ έλεγε για την ΕΕ όλα τα χρόνια και προεκλογικά. Η αντίσταση, η απειθαρχία, η ανυπακοή είναι ο λαϊκός μονόδρομος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ