Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Επεισοδιακή συνάντηση του Ισραηλινού πρέσβη με τον νομάρχη

Επεισοδιακή ήταν η συνάντηση του Ισραηλινού πρέσβη Ραμ Αβιράμ με τον νομάρχη Χανίων Γιώργο Κατσανεβάκη, στα Χανιά την Παρασκευή το πρωί, στα πλαίσια επίσκεψής του στην Κρήτη.

Σε κλίμα εκνευρισμού και έντασης ο Ισραηλινός πρέσβης αποχώρησε, κατά τη διάρκεια δηλώσεων των δύο ανδρών μετά από συνάντηση που πραγματοποίησαν νωρίτερα.

Ο νομάρχης Χανίων χαρακτήρισε τον Σαρόν «αντίχριστο», κάτι που αρχικά ενόχλησε ιδιαίτερα τον Ισραηλινό πρέσβη και συνέχισε στις δηλώσεις, λέγοντας ότι ο Σαρόν αποτελεί όργανο του παγκόσμιου τρομοκράτη, του Μπους, που σπέρνει τρόμο, καταστροφές, δυστυχία, δολοφονίες και αδικία στην περιοχή της Παλαιστίνης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επικρατήσει ειρήνη στην περιοχή.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αγανάκτηση του Ισραηλινού πρέσβη, ο οποίος αποχώρησε εμφανώς ενοχλημένος.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Καστανεβάκης συμπλήρωσε ότι ζήτησε από τον πρέσβη του Ισραήλ να αποδεχτεί την πρότασή του και να καλέσουν και τον πρέσβη της Παλαιστίνης στα Χανιά - που βρισκόταν εκεί λίγες μέρες πριν - με σκοπό να υπογραφεί, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, εκεχειρία για την ευρύτερη περιοχή, κάτι που δεν έγινε τελικά.

«Φαίνεται ότι εξακολουθεί η ανασφάλεια να διακατέχει την κυβέρνηση του Ισραήλ - τόνισε ο νομάρχης Χανίων - και ως υπασπιστής του Μπους να ασκεί μια πολιτική, που κάθε άλλο παρά ευνοεί την ανάπτυξη του πολιτισμού».

Κληθείς να σχολιάσει την αποχώρηση του Ισραηλινού πρέσβη, ο νομάρχης, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως, απ' ό,τι φαίνεται, ο πρέσβης δεν ανήκει στις δυνάμεις που αντιστρατεύονται την πολιτική του Ισραήλ, που είναι πολεμοκάπηλη - όπως τη χαρακτήρισε - και στόχο έχει να αφανίσει το λαό της Παλαιστίνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ