Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο...

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου, από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου, από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί, «μυστικοί» και στρατιώτες. Τα πλέον εξελιγμένα ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης. Κι από πάνω, ένα αερόπλοιο, που θα πετά ολημερίς στον ουρανό της πρωτεύουσας, καταγράφοντας τα πάντα με τις κάμερες υψηλής ευκρίνειας και τους υπερευαίσθητους αισθητήρες του. Κι όλ' αυτά, υπό την υψηλή εποπτεία και καθοδήγηση των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και την απλόχερη βοήθεια του ΝΑΤΟ.

Η Αθήνα μετατρέπεται σε σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης και οι κάτοικοί της σε δεσμώτες. Είτε το θέλουν, είτε όχι. Κανείς δεν τους ρώτησε. Προέχει η... ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την ίδια στιγμή, όσοι μέχρι τις 7 Μάρτη στήριζαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παίρνουν αποστάσεις και ασκούν -στον έναν ή άλλο βαθμό- κριτική στη συνέχεια, που δίνει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. «Ξεχνώντας», ότι όλ' αυτά είχαν δρομολογηθεί από τους προηγούμενους κυβερνώντες, Κι ακόμη περισσότερο, ότι τότε δεν έβρισκαν τίποτε το μεμπτό. Ούτε, για τα μέτρα της «Ολυμπιακής ασφάλειας», ούτε για τη «συνεργασία» με το ΝΑΤΟ, ούτε καν για την πολιτική τιμών στα φάρμακα και τους σχετικούς νόμους.

Κι όσοι, μέχρι τις 7 Μάρτη, βρίσκονταν στην όχθη της δικομματικής αντιπολίτευσης, τώρα τα βρίσκουν όλα καλά και ωραία. Και, βέβαια, καλλιεργούν αυταπάτες, για «κέρδη όλων των Ελλήνων» και «κράτος, που θα λειτουργεί προς όφελος όλων», αναπαράγοντας ουσιαστικά τα όσα έλεγαν οι αντίπαλοί τους, μέχρι τις πρόσφατες εκλογές.

Με άλλα λόγια, ο δικομματισμός και τα στηρίγματά του είναι πάντα εδώ και συνεχίζουν τη δουλιά, που κάνουν τόσα χρόνια τώρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ