Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
«Θα κάνετε κι άλλα»

Ανοιχτό το πεδίο και για νέες συλλήψεις

«Η Ελλάδα έχει επίσης πάρει μέρος στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Προσέφερε κρίσιμης σημασίας στρατιωτική βοήθεια στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό του Ιράκ»...

Ο T. Yazdgerdi, α' γραμματέας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, δεν είπε τίποτε το νέο. Ωστόσο, μιλώντας στην «παγκόσμια συνδιάσκεψη για την τρομοκρατία» με θέμα «Ενωμένοι ενάντια στην τρομοκρατία», που διοργάνωσε ο «Ροταριανός Ομιλος Χανίων», βρήκε την ευκαιρία, σε ώτα ευήκοα, να προπαγανδίσει την πολιτική της κυβέρνησής του και όσων την υπηρετούν.

Πέρα από τη συμβολή της χώρας μας στο διεθνή αγώνα κατά της «τρομοκρατίας», είπε δυο λόγια και για τα εγχώρια. Αφησε δε ανοιχτό το πεδίο οι ΗΠΑ να ζητήσουν και νέες συλλήψεις: «Οσον αφορά στο εσωτερικό μέτωπο, βασικά μέλη (σσ: δηλαδή υπάρχουν και άλλα;) της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη" ετέθησαν ενώπιον της δικαιοσύνης και κατέληξαν στη φυλακή. Αλλες οργανώσεις όπως ο "Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας", δικάζονται ή αποτελούν αντικείμενο τακτικής ανάκρισης. Παρ' όλο το γεγονός ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη, η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι η εγχώρια τρομοκρατία δεν έχει μέρος να κρυφτεί».

Φυσικά δεν παρέλειψε να καλλιεργήσει κλίμα τρομο-υστερίας με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Να χαιρετίσει τις προσπάθειες όσων πιστά υλοποιούν τις αμερικανικές αποφάσεις, και να εξάρει την ανάμειξη όλων των ξένων μυστικών υπηρεσιών που ασχολούνται με την παρακολούθησή μας:

«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η Αθήνα είναι άτρωτη σε μια τρομοκρατική ενέργεια. Οποιος το λέει αυτό αυταπατάται. Τρομοκράτες συνδεδεμένοι με την "Αλ - Κάιντα" ή με συναφείς οργανώσεις δεν ενδιαφέρονται για το πού θα χτυπήσουν ή ποιον θα χτυπήσουν. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η Ελλάδα κάνει μια εντυπωσιακή προσπάθεια να καταστήσει αυτούς τους αγώνες όσο πιο ασφαλείς γίνονται. Με τη βοήθεια της επταμελούς Συμβουλευτικής Ομάδας Ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς, του ΝΑΤΟ και της διμερούς βοήθειας από πολλές άλλες πηγές (σ.σ: ποιους να εννοεί άραγε;), η Ελλάδα παίρνει τις υποχρεώσεις της στον τομέα της ασφάλειας πολύ σοβαρά. Υπό την ευρεία έννοια, αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα της συνεργασίας εναντίον της τρομοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ