Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Πρωτοπόρος στην εφαρμογή των «τρομομέτρων» ο δήμαρχος

Πρωτοστατεί, όπως φαίνεται, ο δήμαρχος Πειραιά Χρ. Αγραπίδης στην εφαρμογή των «τρομονόμων» και των «τρομομέτρων». Την περασμένη Παρασκευή, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία του Πειραιά, την πλατεία Κοραή, και ακριβώς απέναντι από το κτίριο όπου στεγάζεται η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ, εντοπίστηκαν δύο άτομα να κατεβάζουν πανό του Κόμματος! Οταν τους ζητήθηκαν εξηγήσεις, ειπώθηκε από αυτούς ότι ήταν εργαζόμενοι του δήμου και ότι είχαν «εντολή δημάρχου» και εντολή από τον ταξίαρχο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά. Ωστόσο, ο δεύτερος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε δώσει καμία τέτοια εντολή.

Ο τρόπος που έκαναν το ...«έργο» τους οι δύο ...εργαζόμενοι ήταν τουλάχιστον περίεργος. Επέβαιναν σε αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσεως με αριθμό κυκλοφορίας ΤΤ5726, και όχι σε όχημα του δήμου και δε φορούσαν κανένα διακριτικό ή φόρμα εργασίας. Τα πανό τα κατέβαζαν με τη βοήθεια πτυσσόμενης σκάλας που είχαν φορτώσει στη σχάρα του αυτοκινήτου τους.

Τα πανό που «μπήκαν στο μάτι» του δημάρχου είχαν αναρτηθεί το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, στα πλαίσια αγωνιστικής κινητοποίησης, που είχε οργανώσει η ΚΟΠ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το καθεστώς παρακολούθησης και τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί στην πόλη και στο λιμάνι με τις δεκάδες κάμερες και τα υπερσύγχρονα χαφιεδοσυστήματα που έχουν εγκαταστήσει.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον δήμαρχο του Πειραιά χωρίς αποτέλεσμα. Ενώ κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του με τον ταξίαρχο, αυτός, αφού ανέφερε ότι δε γνώριζε το περιστατικό και ότι δεν είχε καμία ανάμειξη, στη συνέχεια έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να πειραχτεί άλλο πανό του Κόμματος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ