Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η θέση του ΚΚΕ για την εκλογή προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου

«Η εκλογή του προέδρου της Ευρωβουλής είναι πολιτικό θέμα και η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με τη σαφή καταψήφιση στον 1ο και 2ο γύρο (αν υπάρξει) τόσο του "συντηρητικού" όσο και του "σοσιαλιστή" υποψήφιου προέδρου θα εκφράσει με την ψήφο της την καταδίκη στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης», τόνισε, εκ μέρους των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε επίσης: «Η συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το μοίρασμα μεταξύ τους της Προεδρίας του Ευρωκοινοβουλίου, πιστοποιεί τη συναίνεση και τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, που οικοδομούν την Ευρώπη του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Αποτελεί φυσιολογική συνέχεια της γενικευμένης συμπόρευσής τους, που εκφράζεται ακόμη και στις τελευταίες ομόφωνες αντιλαϊκές αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής και στην ομόφωνη επιλογή του Πορτογάλου συντηρητικού πρωθυπουργού Μπαρόζο στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σηματοδοτεί νέα επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα των χωρών της ΕΕ, νέα επιθετική πολιτική κατά των λαών για να εδραιωθούν και εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Από αυτήν την άποψη, πρέπει να είναι σαφής η καταδίκη και των δύο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η στήριξη των "σοσιαλιστών" θα σημάνει στην πραγματικότητα στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ με διαφορετικό πολιτικό διαχειριστή.

Η Ευρωομάδα του ΚΚΕ θα ψηφίσει στον 1ο γύρο τον υποψήφιο της GUE/NGL και στο 2ο - αν υπάρξει - θα καταψηφίσει τους δύο άλλους υποψήφιους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ