Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στηρίζει τα μέτρα εμπιστοσύνης Ελληνοκυπρίων - Τουρκοκυπρίων

Η κυβέρνηση απέρριψε ισχυρισμούς ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε για οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων αποτελούν επικοινωνιακό τέχνασμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης χαρακτήρισε επίσης αδικαιολόγητη την έκρηξη οργής, όπως είπε, του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη για τις δηλώσεις που έκανε το περασμένο Σάββατο. Οι δηλώσεις του, είπε ο εκπρόσωπος, με τις οποίες απαντούσε σε επικρίσεις για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ήταν σαφείς και αφορούσαν μερίδα της αντιπολίτευσης και του Τύπου και δεν αναφέρονταν στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Αλλά, πρόσθεσε, ο κ. Αναστασιάδης με τις δηλώσεις του ίσως να ήθελε να προστατεύσει αυτή τη μερίδα της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, χαιρέτισε τις χτεσινές δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη ότι είναι ευπρόσδεκτο κάθε μέτρο, το οποίο τείνει να βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Χαιρέτισε επίσης τη στάση που τήρησαν έναντι των μέτρων οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ενωση και τα Ηνωμένα Εθνη.

Ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για διατήρηση του κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ