Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ανούσιοι διαξιφισμοί με κυβερνητικά στελέχη

Σαν «ανάχωμα» στην αντιλαϊκή επέλαση που ετοιμάζει η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρός του Γ. Παπανδρέου και κορυφαία στελέχη του κόμματός του.

Με δημαγωγικές δηλώσεις και ανούσιες αντιπαραθέσεις με τους υπουργούς της κυβέρνησης, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να δείξουν ότι κόπτονται για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Οι διαξιφισμοί τους, βέβαια, περιορίζονται στο αν «βολεύονται» από τη μια πλευρά τα «γαλάζια παιδιά», με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τις αλλαγές στον κώδικα των δημόσιων υπαλλήλων και αν από την άλλη... αποστρατεύονται τα «πράσινα παιδιά».

Συγχρόνως και ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και κυρίως της προσυνεδριακής περιόδου, ο Γ. Παπανδρέου «φιλοδοξεί» να συσπειρώσει τα στελέχη του κόμματός του και να... αναδείξει το δήθεν φιλολαϊκό προφίλ του ΠΑΣΟΚ. Τις δημαγωγικές κορόνες του Γ. Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ θα ασκήσει «σκληρή αντιπολίτευση» προς όφελος του πολίτη, αναπαράγουν σε κάθε ευκαιρία και πρωτοκλασάτα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. Με συνέντευξή του στο «Εθνος», που δημοσιεύτηκε χτες, ο Κ. Σκανδαλίδης υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ «στο επίκεντρο της νέας εποχής, μετά τον κύκλο της αλλαγής και του εκσυγχρονισμού», θα βάλει «την ευημερία του πολίτη, της πόλης, της χώρας»...

Εξάλλου τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι επιτροπές ανασυγκρότησης που έχουν συσταθεί, ενώ ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να προωθήσει τις προετοιμασίες του συνεδρίου του κόμματος.

Ναι στο «αρχείο φίλων»

Επιτρέπεται η ίδρυση «αρχείου φίλων» του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να απαιτείται άδεια από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Στην Αρχή Προστασίας είχαν προσφύγει πολίτες, ζητώντας την καταστροφή του επίμαχου αρχείου.

Η Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την υπ' αριθμό 34/2004 απόφασή της απέρριψε την καταγγελία και έκρινε ότι μπορεί να γίνεται επεξεργασία από σωματεία, εταιρίες, ενώσεις προσώπων και πολιτικά κόμματα, όταν τα ίδια τα μέλη ή οι εταίροι δίνουν τη συγκατάθεσή τους. Ειδικότερα, για την περίπτωση των «φίλων του ΠΑΣΟΚ», η Αρχή Προστασίας θεωρεί ότι το αρχείο συγκροτήθηκε βάσει του άρθρου 22 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ και πως τα μέλη έδωσαν τη συγκατάθεσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ