Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Ομόφωνα κατά του νέου «τρομονόμου»

Ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, στην τελευταία του συνεδρίαση, έκανε δεκτή την εισήγηση του Γιάννη Πατσιλινάκου, επικεφαλής της Κίνησης «Πέραμα - Σύγχρονη Πόλη» και, με ψήφισμά του, τάχθηκε κατά του νέου «τρομονόμου».

Ο νέος «τρομονόμος Νο 2» και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης - παράδοσης, που ψηφίστηκε από τη Βουλή με σύντομες διαδικασίες και κατατέθηκε μόνο δύο μέρες μετά τις ευρωεκλογές, εκτιμάει το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, βάλλει ευθέως εναντίον των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Απειλεί τις αγωνιστικές δραστηριότητες και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, αφού, υπό προϋποθέσεις, τα χαρακτηρίζει τρομοκρατική δράση.

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του σε κάθε ενέργεια που θίγει τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα, κάθε ενέργεια που περιορίζει τις δημοκρατικές ελευθερίες που με αγώνες κατέκτησε ο λαός μας.

«Ενώνουμε τη φωνή μας, καταλήγει το ψήφισμα, με τις επιστημονικές, συνδικαλιστικές και άλλες μαζικές οργανώσεις του λαού και της νεολαίας, τους δημοκράτες και τις δημοκράτισσες, όλους όσοι αγωνιούν για το μέλλον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αγωνίζονται να καταργηθούν στην πράξη τα τρομοεκτρώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ