Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΝΔ κατά... ΣΕΒ!!!

Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν εντελώς γελοίο, να βλέπεις τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να «τσακώνονται» για το ποιο από τα δυο κόμματα είναι περισσότερο ή λιγότερο «κόμματα του ΣΕΒ».

Με αφορμή πάντως τις θέσεις του ΣΕΒ για το φορολογικό και το επακόλουθο χτεσινό κήρυγμα του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου της ΝΔ κατά της... «μπουρζουαζίας» (!), αφιερώνουμε στους εμπλεκόμενους (ΣΕΒ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) την ακόλουθη παράγραφο:

*

«H ΝΔ συναντά δυσκολίες στην ταχύτερη πραγματοποίηση των σχεδίων της. Η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων δυσκολεύεται από την απαίτηση που το ξένο κεφάλαιο προβάλλει για ταχύτερες, αντιδραστικότερες αναδιαρθρώσεις στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων. Η ΝΔ προβληματίζεται πώς θα κατοχυρώσει την εκλογική της νίκη και θα διασκεδάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Προβάλλει ένα παραπλανητικό κοινωνικό προφίλ, με στόχο να αναπτύξει την επιρροή της στο "κεντροαριστερό" πολιτικό ρεύμα, χωρίς βεβαίως να χάνει τον αστικό φιλελεύθερο χαρακτήρα της. Ανεξάρτητα από την τακτική που θα ακολουθήσει, αξιοποιεί το οπλοστάσιο του θεσμικού πλαισίου και τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, για να συνεχίσει την ίδια γραμμή πλεύσης».

(Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ στο 17ο Συνέδριο)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ