Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ενεργοποιείται το Πολυεθνικό Στρατηγείο του ΝΑΤΟ

Πραγματοποιείται η άσκηση «GORDIAN KNOT 04» στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Με την άσκηση «GORDIAN KNOT 04» που θα διεξαχθεί από τις 20 Νοέμβρη μέχρι και τις 4 Δεκέμβρη, στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ενεργοποιείται ουσιαστικά, στο πλαίσιο της νέας δομής του ΝΑΤΟ, το Πολυεθνικό Στρατηγείο που έχει έδρα το Γ' Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

Στην άσκηση θα συμμετέχει όλο το προσωπικό του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου με τις οργανικές μονάδες του, δηλαδή 1.200 άτομα και 70 ΝΑΤΟικά στελέχη από Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Λιθουανία και Δανία.

Στόχοι της άσκησης, η οποία όπως ανακοινώνεται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας θα γίνει σε επίπεδο επιτελείων, είναι η εκπαίδευση του προσωπικού του στρατηγείου σε επιχειρήσεις μάχης και «υποστήριξης ειρήνης», η βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ του Επιτελείου και των σχηματισμών που έχουν διατεθεί στο Στρατηγείο. Ολα τα παραπάνω γίνονται για την προετοιμασία του στρατηγείου ενόψει της επιθεώρησης που θα γίνει τον Ιούνη του 2005 για την πιστοποίηση της επιχειρησιακής του ετοιμότητα.

Η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στους φορείς της περιοχής και ειδικότερα της Δράμας και της Καβάλας όπου φαίνεται ότι θα εξελιχθεί η άσκηση. Μάλιστα ετοιμάζονται να αντιδράσουν αγωνιστικά προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επιχείρηση που διαφαίνεται και έχει στόχο την πιο ενεργό εμπλοκή του τόπου τους στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ