Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συνεχίζει την ανούσια αντιπαράθεση για την «απογραφή»

Εντείνοντας την ανούσια αντιπαράθεσή τους γύρω από τη «δημοσιονομική απογραφή», οι εκπρόσωποι του δικομματισμού αντάλλαξαν και χτες κατηγορίες, την ίδια στιγμή που η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, ανεξάρτητα «πράσινης» ή «μπλε» μεθοδολογίας υπολογισμού, θα φέρει νέα σκληρή λιτότητα για τα λαϊκά στρώματα.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δημιούργησε τα σημερινά προβλήματα με τη δήθεν απογραφή της, και την αλλαγή της μεθοδολογίας για κομματικούς λόγους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατακρίνοντας τις διαχειριστικές ικανότητες της κυβέρνησης, ανέφερε ότι η ΝΔ «οδηγείται σε πολιτική λιτότητας από τις αλλοπρόσαλλες επιλογές της, από την ανικανότητά της και από την πλήρη αδυναμία της, να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που η ίδια δημιούργησε».

Συναντήσεις...

Εξάλλου χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με την πρόεδρο του «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Γ. Παπανδρέου με δηλώσεις χαρακτήρισε τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων «ένα ιστορικό εγχείρημα μεγάλης επιτυχίας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τον τρόπο που χειρίζεται αυτή την επιτυχία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η κυβέρνηση δυσφημίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, «με λογαριασμούς που δεν αντιστοιχούν στην αλήθεια, προσπαθώντας να δημιουργήσει άλλοθι απέναντι στον ελληνικό λαό, για την κακή κατάσταση της οικονομίας», που όπως υποστήριξε «δεν έχει καμιά σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να παίρνει «πρωτοβουλίες προς τη σωστή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων που έχουν μείνει χωρίς ουσιαστική προστασία και αξιοποίηση». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προφανώς... κόπτεται για την άμεση παραχώρηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως εξάλλου είχαν δρομολογήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και είναι έτοιμοι να υλοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση.

Η «Σχολή των Αθηνών»

Παράλληλα χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε τον πρόεδρο του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλο, τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ Θ. Παπαλεξόπουλο, και τον Κ. Βαλασκάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο ίδιος μαζί με τον Ολιβιέ Ζισκάρ Ντ' Εστέν, με στόχο την ίδρυση της «Σχολής των Αθηνών».

Η «Σχολή των Αθηνών» θα είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός, στο... γνωστό δρόμο που κινούνται οι συγκεκριμένες οργανώσεις, θα έχει και την πλήρη στήριξη του ΣΕΒ, ο οποίος όπως ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει σαν «ένας όμιλος προβληματισμού με έδρα την Αθήνα, ο οποίος θα μελετά θέματα που συνδέονται με την Παγκόσμια Διακυβέρνηση»...

Ο Γ. Παπανδρέου εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στη συγκεκριμένη προσπάθεια και ισχυρίστηκε ότι θα... βοηθήσει «τη συμμετοχή των πολιτών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ