Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΣΧΕΣΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ: «Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός Κ. Παναγιωτάκης επέμεινε ότι ορθώς προμηθευτήκαμε τα αντιαεροπορικά ΤΟΡ-Μ1 που είναι όπως είπε αποτελεσματικά ακόμη και αν δεν επιτευχθεί η πλήρης διασύνδεσή τους με το ελληνικό σύστημα αεράμυνας. Προκάλεσε μάλιστα αίσθηση όταν απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Πατσιλινάκου μίλησε για "σχέση υποτέλειας της χώρας μας προς τις ΗΠΑ" και εμφανίστηκε βέβαιος ότι το "ΝΑΤΟ όταν κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία δε θα μας βοηθήσει"» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Η 15η επέτειος της "βελούδινης επανάστασης" που έθεσε τέρμα σε 41 χρόνια κομμουνιστικής δικτατορίας αποτελεί μια ευκαιρία να προβληματιστούμε (...) ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία (...) πολυεθνικές, μεγάλοι όμιλοι των ΜΜΕ και ισχυρές γραφειοκρατίες μετατρέπουν τα πολιτικά κόμματα σε οργανισμούς οι οποίοι δεν έχουν πλέον ως κύριο ρόλο την υπηρέτηση του κοινού αλλά την προστασία συγκεκριμένων συμφερόντων και πελατειών» (ο Βάτσλαβ Χάβελ σε «Project Syndicate»/«ΤΟ ΒΗΜΑ»).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ: «Δεν είμαι προφήτης, αλλά στις μέρες μας ο καθημερινός άνθρωπος σε αυτές τις χώρες περνάει άσχημα. Η τάξη των πολιτικών τα πάει πολύ καλά. Οσο για τους νεόπλουτους περνάνε τέλεια! Ο καπιταλισμός είναι τρομακτικά αποτελεσματικός, αλλά βαθιά άδικος» (ο Μαγιάρος σκηνοθέτης Μίκλος Γιάντσο στα «ΝΕΑ»).

ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ: «Τα νέα δεδομένα για τον προϋπολογισμό αφορούν στην αλλαγή των προβλέψεων που αφορά τη φορολογία των ειδικών κατηγοριών, τη μείωση των δαπανών του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και αναδιάρθρωση των δαπανών που αφορούν στην υγεία, την παιδεία και γενικότερα του κοινωνικού κράτους» (το ρεπορτάζ στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ»-Ρίζου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ