Σάββατο 27 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ... διαφορές

Πάει, χάλασε ο κόσμος... Ακόμη και ο Ι. Κ. Πρετεντέρης του «Βήματος» και του «Μέγκα», φλογερός οπαδός του «ευρωμονοδρόμου» της «ελεύθερης αγοράς» και των νόμων της, κλπ., κλπ., ανακάλυψε ότι «το φορολογικό νομοσχέδιο μείωσε τη φορολογική κλίμακα για τις επιχειρήσεις αλλά την άφησε ίδια για τους μισθωτούς». Επίσης, ότι «το νομοσχέδιο για τα φάρμακα απελευθερώνει την τιμή των φαρμάκων, ένα παλαιό αίτημα των φαρμακοβιομηχάνων». Και, ακόμη, ότι «το αναπτυξιακό νομοσχέδιο εκχωρεί σε ιδιωτικές εταιρείες την αξιολόγηση (άρα την έγκριση...) των επενδυτικών προτάσεων που ζητούν κρατική επιδότηση. Ερχεται μεγάλο φαγοπότι».

Ολ' αυτά, βέβαια, τα σημειώνει, για να βγάλει το... βαθυστόχαστο συμπέρασμα ότι «όλοι δεν είναι ίδιοι, ότι οι διαχωριστικές πολιτικές γραμμές ισχύουν στο ακέραιο και ότι οι οι κοινωνικές αναφορές των μεγάλων παρατάξεων δεν έχουν καταργηθεί».

Βέβαια, έχει δίκιο ο άνθρωπος. Πέρσι, τέτοια εποχή, ο Κ. Σημίτης έδωσε αύξηση ενός (1) ευρώ τη μέρα στους συνταξιούχους και τους ανέργους. Φέτος, ο Κ. Καραμανλής τη «βγάζει» με 0,70. Η... διαφορά είναι τεράστια και οι... διαχωριστικές γραμμές ολοφάνερες. Η πολιτική της ΝΔ είναι κατά 30% αντιλαϊκότερη του ΠΑΣΟΚ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ