Σάββατο 27 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ανήσυχα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΥΤΥΧΩΣ, μίλησε ο υπουργός και μας καθησύχασε. Βέβαια, ο Γιώργος Αλογοσκούφης ήταν σαφής: Η κυβέρνηση θα πάρει πρόσθετα μέτρα, εφόσον αυξηθούν οι τιμές του πετρελαίου. Γι' αυτό και μας προέτρεψε στην αποφυγή του όποιου ...κλίματος υστερίας.

Οταν βλέπεις τέτοια ψυχραιμία στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, είναι σαφές ότι ...το ελέγχουν το πράγμα. Πώς ακριβώς συμβαίνει αυτό, δεν μπήκαν στον κόπο να μας εξηγήσουν. Κάτι θα ...ξέρουν, όμως.

Πάντως, στα μέτρα αντιμετώπισης της αύξησης των τιμών, ο υπουργός Οικονομίας ενέταξε και την αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τους μισθωτούς από τα 10 στα 11 χιλιάδες ευρώ. Προφανώς, το θεωρούν ...τεράστια παροχή.

Σε κάθε περίπτωση, μάλλον ευχαριστημένες θα μείνουν τελικά οι εταιρίες διύλισης και εμπορίας πετρελαίου. Αφορμή, άλλωστε, ζητούν οι κυβερνώντες για νέα μείωση της φορολογίας τους. Η οποία, βέβαια, ουδέποτε «περνάει» στην κατανάλωση. Κάπου στο δρόμο ...χάνεται.

ΜΑΛΛΟΝ ΝΙΩΘΕΙ αρκετά ζορισμένος τελευταία ο υπουργός Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και ...έσπευσε να φτιάξει, όπως φαίνεται, το προφίλ του, αναγγέλλοντας παραπέρα μείωση της θητείας κατά ένα μήνα από το 2006!

Φυσικά, για τις συνθήκες ζωής, σίτισης και τα δημοκρατικά δικαιώματα των στρατευμένων, δεν είπε κουβέντα, μια και αυτά κοστίζουν, τόσο οικονομικά, όσο και πολιτικά.

Οπως, επίσης, μένει στο απυρόβλητο και το τι είδους Ενοπλες Δυνάμεις δημιουργούμε και το πώς μετεξελίσσονται. Δηλαδή, όπως ακριβώς έχουν σχεδιάσει οι ΝΑΤΟικοί μας «σύμμαχοι».

Είπαμε, μπορούν να κάνουν τα «παιγνιδάκια» τους με τον ελληνικό στρατό οι κυβερνώντες, χωρίς, όμως, να θίγονται και τα ...βασικά δεδομένα, όπως τα εννοεί, βέβαια, η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

ΑΡΑΓΜΕΝΑ, το ένα πάνω στο άλλο, βρίσκονται στον Πειραιά πλοία της ακτοπλοΐας, αφού οι εταιρίες τους θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν τεχνικά προβλήματα. Κάτι μας λέει, πάντως, ότι ως διά μαγείας όλα αυτά τα ...προβλήματα θα λυθούν, όταν θα έρθει η θερινή περίοδος. Κάνουμε, μήπως, λάθος, κ. Κεφαλογιάννη;


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ