Σάββατο 27 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με συμψηφισμό σκανδάλων θα κλείσει η υπόθεση

Κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις σχετικά με την αγορά οπλικών συστημάτων από τη Ρωσία και το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε:

«Οπως ξέρετε, μετέχουμε και στην Εξεταστική Επιτροπή. Από μια άποψη, αν σωστά διαβάσει κανείς τα πράγματα, μπορεί να βγει και κάτι καλό. Δηλαδή, να καταλάβει ο ελληνικός λαός, ότι αυτό το σύστημα, αυτή η πολιτική, δεν μπορεί να εξαγνιστεί.

Ξέρετε τι θα γίνει στο τέλος; Στο τέλος θα γίνει συμψηφισμός και εξαγνισμός. Ακόμα, δηλαδή, και αν βγουν κάποια σκάνδαλα, αυτά θα είναι, πώς να σας πω, το άλλοθι για να πολλαπλασιαστούν τα σκάνδαλα.

Από πού ξεκινάει το πρόβλημα; Εξοπλισμοί ναι, για την αμυντική ικανότητα της χώρας βεβαίως και πρέπει να γίνονται, καθώς και οι αναγκαίοι εκσυγχρονισμοί.

Αυτοί οι εξοπλισμοί δεν έχουν σχέση με την αμυντική ικανότητα της χώρας. Εχουν σχέση με την καταβολή του μεριδίου της ελληνικής ευθύνης στους επιθετικούς εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ. Το πρώτο θέμα είναι αυτό. Γιατί αγοράζουμε αυτά τα όπλα, γιατί τόσα και για ποιο σκοπό.

Δεύτερον, υπάρχουν οι μίζες. Το ξέρετε τώρα, στις σύγχρονες συνθήκες εξοπλιστικά προγράμματα χωρίς μίζες δεν υπάρχουν. Δε σημαίνει ότι είμαστε αδιάφοροι γι' αυτό, αλλά υπάρχει το πρώτο.

Δεν είναι οι μίζες που καθορίζουν τα πάντα. Το ΝΑΤΟ καθορίζει την αγορά. Από εκεί και πέρα αν θα γίνει η επιλογή στη μία ή την άλλη εταιρία, υπάρχουν και οι μίζες, βεβαίως.

Εχει ο καθένας διάφορα χαρτιά, άσους στο μανίκι, δεν πρόκειται να βγει τίποτα. Μπορεί, όμως, ο ελληνικός λαός να βγάλει συμπεράσματα. Να γυρίσει την πλάτη και στους δύο και στην πολιτική τους και στα συμφέροντα που αυτοί εκπροσωπούν. Επομένως, ουδέν κακόν, που λένε, αμιγές καλού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ