Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Ανακρίσεις για την υπόθεση Καλλίνικου

Να εξεταστεί από τον εκκλησιαστικό ανακριτή μητροπολίτη Ελασσόνος Βασίλειο παρουσία και του μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου, ζητά εγγράφως ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής κ. Τούμπας, από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, σχετικά με την καταγγελία περί ηθικού παραπτώματος του μητροπολίτη Πειραιώς, που επανήλθε στο φως της δημοσιότητας.

Ο καθηγητής κ.Τούμπας μιλά για σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από τον Ιεράρχη. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε κλείσει το 1994, από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο επί αρχιεπισκόπου Σεραφείμ. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει κρίνει τις εξηγήσεις του μητροπολίτη Πειραιώς επαρκείς, επειδή όμως ο ίδιος, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως επέμενε να διενεργηθούν ανακρίσεις προκειμένου να διαλευκανθεί απολύτως η υπόθεση, τελικά όρισε ανακριτή.

Στο μεταξύ, με χτεσινή ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, που βρέθηκε επίσημα στο Ισραήλ ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, δεν επισκέφτηκε «το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο». Σημειώνεται ότι η Μ. Γιαννάκου επισκέφτηκε το Ισραήλ για τις εκδηλώσεις για τη νέα πτέρυγα του Μουσείου του Ολοκαυτώματος YAD VASSEM. Απαντώντας χτες σε σχετική ερώτηση, δημοσιογράφων το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας σημειώνει: «Η διαρκής και πολύπλευρη στήριξη της Ελλάδος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι γνωστή, αποδεδειγμένη και δεδομένη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ