Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Ολοι σήμερα στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια

Στο μεγάλο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και στην πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

Σήμερα οι δρόμοι μάς οδηγούν στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου πραγματοποιείται το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την ιμπεριαλιστική εισβολή και κατοχή στο Ιράκ και 6 χρόνων από την επίθεση στη Γιουγκοσλαβία.

Κεντρικό σύνθημα θα είναι: «Εμπρός με τους αγωνιζόμενους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».

Η ΕΕΔΥΕ καλεί όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Λεκανοπεδίου, να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Με την κινητοποίηση της Αθήνας, κορυφώνεται ο κύκλος των αντιπολεμικών κινητοποιήσεων που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και στην υπόλοιπη Ελλάδα και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Το πρόγραμμα

Πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου, σε συνεργασία με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, θα υπάρξει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Μαρία Δημητριάδη, Βασίλη Λέκκα, Μανόλη Ανδρουλιδάκη και Λουίζ Καρέρα. Στη συγκέντρωση θα χαιρετίσει ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Ευάγγελος Μαχαίρας, και θα μιλήσει ο Αντώνης Αντανασιώτης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

Οι στόχοι


Στόχοι της κινητοποίησης, όπως περιγράφονται στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ, είναι:

  • Να βάλουμε φραγμό στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Να ανατρέψουμε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
  • Να απαιτήσουμε τον άμεσο τερματισμό της κατοχής με την άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από Ιράκ και Αφγανιστάν.
  • Να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον ιρακινό, αφγανικό, παλαιστινιακό λαό και σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό.
  • Να μη συμμετέχει η Ελλάδα στους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.
  • Να μη σταλούν Ελληνες στρατιώτες για την κατοχή στο Ιράκ.
  • Να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από την πατρίδα μας.
  • Να προστατέψουμε τα δημοκρατικά δικαιώματά μας από τους ΝΑΤΟικούς «προστάτες», που έχουν αιματοκυλήσει τους λαούς.

Ο κύκλος αυτών των κινητοποιήσεων της ΕΕΔΥΕ συνδέεται με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και την ανάγκη ανάδειξης του ρόλου του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος, την ανάγκη απεγκλωβισμού όλου αυτού του κόσμου που αγωνιά για την ειρήνη, ώστε να πλαισιώσει τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος. Το σημερινό συλλαλητήριο είναι μια πρώτη απάντηση, καθώς θα υπάρχει συνέχεια, αφού το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα θα βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο, σε ετοιμότητα να παρέμβει, γιατί όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ