Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΚΡΙΒΟΙ ΣΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΓΑ ΞΙΓΚΙ: «από το κόσκινο της Εφορίας δε θα ξεφύγουν ούτε τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ τα οποία πιθανόν να φορολογηθούν αυτοτελώς κατόπιν σχετικής ρύθμισης» (από το πρώτο θέμα στη ΧΩΡΑ).

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ: «η ΔΕΗ βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με τη γαλλική εταιρία ηλεκτρισμού EDF για την από κοινού υλοποίηση νέων επενδύσεων στην εγχώρια και την ευρωπαϊκή αγορά. Η συνεργασία αφορά τη συμμετοχή της EDF σε ποσοστό 50% στις νέες μονάδες που θα κατασκευάσει η ΔΕΗ σε αντικατάσταση παλαιών συνολικής ισχύος μέχρι 1.600 MW και αντιστοίχως συμμετοχή της ΔΕΗ σε επενδύσεις της EDF σε κάποια από τις αγορές που δραστηριοποιείται (...) η "αποδυνάμωση" της ΔΕΗ στην εσωτερική αγορά ηλεκτρισμού δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας πραγματικά ανταγωνιστικής αγοράς» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΘΕ ΣΟΚΑΚΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΤΟΥ: «υπολογίζοντας μόνο τον αριθμό των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. η χώρα μας κινείται ανάμεσα στην τρίτη και την πέμπτη θέση σε αριθμό αστυνομικών ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους στην ΕΕ. Εάν όμως συνυπολογιστούν και τα μέλη των υπολοίπων αρχών ασφαλείας, τότε η Ελλάδα κατέχει πανευρωπαϊκή πρωτιά (...) με δεκαπέντε χιλιάδες άτομα που σχεδιάζεται να προσληφθούν εντός της πενταετίας με τα οποία θα στελεχωθούν οι δημοτικές αστυνομίες σε όλη την Ελλάδα. Το ετήσιο κόστος λειτουργίας του νέου σώματος θα ανέρχεται στο τεράστιο ποσό των 600 - 700 εκατομμυρίων ευρώ. Σύνολο κόστους όλων των αστυνομιών από 2,73 έως 2,89 δισ. ευρώ χωρίς να περιλαμβάνεται το τεράστιο κόστος για φως, νερό, τηλέφωνο, ενοίκια κτιρίων, στολές, προμήθειες, εξοπλισμούς, καύσιμα, καθαριότητα (...) την επόμενη πενταετία το σύνολο των αστυνομικών κάθε είδους θα ανέρχεται σε 85.850 έως 96.850 άτομα» (τα στοιχεία από το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ