Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπερδύναμη ... αρπαχτής

Στις 360 ανέρχονται οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που σίτιζε το ΥΠΕΞ(!) όταν στις ΗΠΑ δραστηριοποιούνται 85 και στην Ολλανδία 60

Η ...υπεραναπτυγμένη ευαισθησία για «προσφορά» στο παγκόσμιο κοινωνικό σύνολο, όπως καταγράφεται από τον απίστευτο αριθμό κυβερνητικών οργανώσεων, οι οποίες ευδοκίμησαν στην αυλή του υπουργείου Εξωτερικών, κυρίως επί ημερών Γιώργου Παπανδρέου, δικαιολογεί τους προβληματισμούς που διατύπωσε χτες ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, διαπίστωσε σκιές στις σχέσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και προσδιόρισε τον αριθμό των προβληματικών περιπτώσεων σε έντεκα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Ευρ. Στυλιανίδης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες, που θεωρούνται υπερδύναμη, δουλεύουν με 85 μη κυβερνητικές οργανώσεις, Οι Ολλανδοί που θεωρούνται πρώτη δύναμη στην Ευρώπη σε αναπτυξιακή βοήθεια δουλεύουν με 60 μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ η μόνη χώρα που έχει 360 μη κυβερνητικές οργανώσεις διαπιστευμένες στο υπουργείο Εξωτερικών είναι η Ελλάδα». Σε άλλο σημείο των απαντήσεών του, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι αυτός ο «γιγαντισμός» είναι παράλογος και πρόσθεσε πως «δεν πιστεύει ότι όλες αυτές οι οργανώσεις έχουν τη δομή και τη σοβαρότητα που απαιτείται για να ασκήσει κάποιος αποτελεσματικά την πολιτική αναπτυξιακής συνεργασίας».

Θέλοντας να προβάλει τη διαφορετική αντίληψη που υπάρχει ανάμεσα στη σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΞ και την προηγούμενη του Γ. Παπανδρέου, ο Ευρ. Στυλιανίδης, στις δηλώσεις του, τόνισε ότι «στα θέματα της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης δεν υπάρχουν πολιτικοί περιορισμοί», αλλά «σαφείς εντολές» από τον πρωθυπουργό «να είμαστε αδέκαστοι και ασυμβίβαστοι». Υπογράμμισε δε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της νέας πολιτικής ηγεσίας στο ΥΠΕΞ δε χρηματοδοτήθηκε ούτε μία περίπτωση, για την οποία δεν υπήρξαν εγγυήσεις ότι θα γίνει διαφανής και αποτελεσματική διαχείριση. Μάλιστα, από κάποιες ΜΚΟ ζητήθηκαν πίσω χρήματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ