Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Διυπουργική σύσκεψη με συμμετοχή επιχειρηματιών

Διυπουργική σύσκεψη, παρουσία δύο γνωστών επιχειρηματιών πραγματοποιήθηκε στις 11 Μάρτη για την αμυντική βιομηχανία, όπως αποκάλυψε ο Ρ/Σ «ΣΚΑΪ».

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο σταθμό, οι επιχειρηματίες Πάνος Γερμανός και Ευάγγελος Μυτηλιναίος πήραν μέρος στην εν λόγω σύσκεψη με τους υπουργούς Οικονομίας, Αμυνας και Ανάπτυξης, παρουσία και των αρμόδιων γενικών γραμματέων των υπουργείων. Παρούσα ήταν και η οικονομική σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι δύο επιχειρηματίες ασκούν ασφυκτικές πιέσεις το τελευταίο εξάμηνο για απευθείας αναθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Αμυνας. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία «Γερμανός» ζητά με απευθείας ανάθεση να κατασκευάσει 51 τορπίλες βαρέως τύπου για τα νέα υποβρύχια, ύψους 95 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εταιρία «Γερμανός» από το 2000 συμμετέχει στα εξοπλιστικά προγράμματα μέσω της σύμβασης μπαταριών υποβρυχίων. Προμήθεια για την οποία, μετά από ΕΔΕ που έγινε, έχει διαπιστωθεί απόκλιση από τους όρους της σύμβασης και η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, καθώς αναζητούνται ευθύνες εντός του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα του Ευάγγελου Μυτηλιναίου, αφορούν την απευθείας ανάθεση από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας οχημάτων περισυλλογής, επιτήρησης πεδίων μάχης, τον εκσυγχρονισμό τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και την κατασκευή «γιούνιμοκ 260».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ