Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Στους δρόμους για την ειρήνη

Στην έκδοση ψηφίσματος για τις αντιπολεμικές εκδηλώσεις προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, καλώντας το λαό της πόλης να πάρει μέρος σε όλες τις φιλειρηνικές και αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις και πρώτα από όλα στο σημερινό συλλαλητήριο της ΕΕΔΥΕ.

Πιο συγκεκριμένα το ψήφισμα έχει ως εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας, με την ευκαιρία συμπλήρωσης δύο χρόνων από την εισβολή και κατοχή στο Ιράκ, εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο λαό του και καλεί όλους τους δημότες της Νίκαιας να συμμετέχουν μαζικά στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται τις επόμενες μέρες στη χώρα μας. Για τους άδικους πολέμους και επεμβάσεις που την τελευταία δεκαετία εξαπολύονται, υπάρχουν αιτίες, υπάρχουν υπεύθυνοι που οφείλουμε να κατονομάζουμε και ν' αποκαλύπτουμε».

Ζούμε την εποχή, επισημαίνεται στο ψήφισμα, που η ιμπεριαλιστική στρατιωτική μπότα καταπατά δικαιώματα και ελευθερίες, προκειμένου να επιβάλει το «δίκαιο» του «διαίρει και βασίλευε» σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι λυκοσυμμαχίες που σήμερα οικοδομούνται στοχεύουν στην ισχυροποίηση των συμφερόντων των μεγάλων πολυεθνικών, στην αντιμετώπιση των εσωτερικών τους αντιθέσεων και ανταγωνισμών καθώς και στη διασφάλιση των υπερκερδών τους. Ευνοούνται από τον προσωρινά αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, τσαλαπατούν την αυτοδιάθεση των λαών, το δικαίωμά τους να επιλέγουν τις κυβερνήσεις και το πολίτευμά τους, παραβιάζουν και επαναχαράσσουν σύνορα, χωρίς να υπολογίζουν το ανθρώπινο αίμα που θυσιάζεται στο βωμό των συμφερόντων τους. Η Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, η Κύπρος, η Παλαιστίνη, το Ιράκ είναι απλώς τα πρώτα θύματα. Εχουν σειρά πολλές ακόμα περιοχές του πλανήτη αν οι ίδιοι οι λαοί δεν τους σταματήσουν.

Πρωτομάστορες αυτού του παγκόσμιου μακελειού, καταλήγει το ψήφισμα, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, και η ΕΕ, οι κυβερνήσεις που συναποφασίζουν και συνυπογράφουν αυτή την πολιτική. Συνυπεύθυνες και οι ελληνικές κυβερνήσεις που έδωσαν «γην και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές, τους διευκόλυναν με κάθε μέσο στα άνομα και απάνθρωπα σχέδιά τους.

«Εκφράζοντας τα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά φρονήματα του λαού της Κοκκινιάς, καταλήγει το ψήφισμα, τον καλούμε να συμμετέχει σε όλες τις φιλειρηνικές και αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις και πρώτα απ' όλα στο συλλαλητήριο της ΕΕΔΥΕ στις 18 Μαρτίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης (2019-04-09 00:00:00.0)
Πολύμορφες αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα (2015-05-26 00:00:00.0)
Διαδηλώσεις σ' όλη τη χώρα (2002-10-27 00:00:00.0)
Παλλαϊκό αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο (2002-10-27 00:00:00.0)
Μαζικά συλλαλητήρια σε Κέρκυρα και Πρέβεζα (2002-04-06 00:00:00.0)
Ξεδιπλώνονται νέες αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις (2001-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ