Παρασκευή 20 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντικομμουνιστικό κατασκεύασμα από πρώην μέλος του ΚΚΕ

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Την έντονη αντίδραση της ΚΟΑ του ΚΚΕ προκάλεσε το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «Τι να μην κάνουμε», του Γιάννη Τσίχλα και προλόγους των Ν. Κωνσταντίνου και Β. Γονατά, στο οποίο ο συγγραφέας παραθέτει ονόματα της Κομματικής Οργάνωσης στην οποία ανήκε τη δεκαετία του '80, ενώ σημειώνει πως κατέχει «γραπτά ντοκουμέντα» του αρχείου της συγκεκριμένης Οργάνωσης, τα οποία μάλιστα «είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου»!

Σε ανακοίνωση - καταγγελία της ΚΟΑ του ΚΚΕ υπογραμμίζεται ότι: «Ο συγγραφέας όπως και οι προλογίζοντες το βιβλίο, υπήρξε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και μετά από 16(!) χρόνια από τη διαγραφή του αποφάσισε με το πόνημά του να "φωτίσει" την εργατική τάξη με την πείρα από τη δράση του στην Τοπική Οργάνωση Βορείων Προαστίων Αθήνας της ΚΝΕ. Στο "Σημείωμα για πολιτική χρήση", όπως αποκαλεί το βιβλίο του, παρουσιάζεται σαν υπερασπιστής των συμφερόντων της εργατικής τάξης, επιχειρώντας να οικειοποιηθεί την ιστορία της Οργάνωσης. Πρόκειται για ένα παραλήρημα αντικομμουνισμού και βαθιάς περιφρόνησης της εργατικής τάξης. Οπως ισχυρίζεται ο Γ. Τσίχλας η εργατική τάξη απομακρύνεται από την πολιτική όταν ακούει για σοσιαλιστική επανάσταση, αφού ενδιαφέρεται μόνο για το "μεροκάματό" της, τα "μερικά" προβλήματα και αιτήματα».

«Το αντικομμουνιστικό αυτό κατασκεύασμα - συνεχίζει η καταγγελία της ΚΟΑ - θα ήταν ανάξιο οποιασδήποτε αναφοράς αν ο συγγραφέας δεν έκανε κάτι απαράδεκτο: Να περιλάβει στις σελίδες του ονόματα της τοπικής Οργάνωσης από τη δεκαετία του '80, με τη σημείωση ότι κατέχει "γραπτά ντοκουμέντα" του αρχείου της συγκεκριμένης Οργάνωσης που "είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου"».

«Κανένας τίμιος άνθρωπος - υπογραμμίζει η ΚΟΑ - οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις και διαφωνίες κι αν είχε με το ΚΚΕ, δεν προχώρησε σε τέτοια κατάπτυστη ενέργεια. Αυτές οι ενέργειες εξυπηρετούν τον ταξικό αντίπαλο των εργαζομένων, είναι μέθοδοι που αποσκοπούν να προωθηθούν οι επιδιώξεις των αντικομμουνιστικών κέντρων».

Τέλος, η ΚΟΑ του ΚΚΕ «καλεί κάθε αγωνιστή να καταδικάσει τέτοιες πρακτικές που δεν έχουν καμία σχέση με την ιδεολογική αντιπαράθεση στις γραμμές του εργατικού κινήματος και να διαφυλάξει τις αρχές και αξίες του από άτομα σαν τον Τσίχλα και την παρέα του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ