Παρασκευή 20 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λαχτάρισαν στη Λάρισα!

Στη χώρα μας υπάρχουν κάποιοι που δεν μπορούν με τίποτα να «χωνέψουν» ότι ο ελληνικός λαός, στη μεγάλη του πλειοψηφία, εξακολουθεί να διακατέχεται από αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα, τα οποία και εκδηλώνει με κάθε ευκαιρία. Είναι αυτοί που «βγάζουν σπυράκια» βλέποντας τις λαϊκές διαδηλώσεις να καταλήγουν μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία και τις φιλειρηνικές πορείες να έχουν αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο. Περισσότερο τους ενοχλεί το γεγονός ότι στην ψυχή του απλού Ελληνα, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων, υπάρχει άσβεστη η φλόγα του πατριωτισμού και της εθνικής περηφάνιας, σε μια εποχή, μάλιστα, παγκόσμιας αμερικανικής επικυριαρχίας κι ενώ έχει επιβληθεί κι επικρατήσει ο αμερικάνικος τρόπος ζωής.

Αυτό το «ελληνικό αγκάθι» είναι «καρφί» στα μάτια της αμερικάνικης πρεσβείας, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να ξεριζώσει από τη χώρα μας τον «αντιαμερικανισμό». Πότε με την προπαγάνδα και πότε με απειλές, οι εκπρόσωποι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού επιχειρούν είτε να ξεγελάσουν, είτε να τρομοκρατήσουν το λαό μας για να τον εντάξουν στη «στρούγκα» των προσκυνημένων. Και «σκυλιάζουν» βλέποντας ότι αυτή η προσπάθεια δε φέρνει αποτελέσματα, παρά τη στήριξή της από τους εκάστοτε κυβερνώντες κι άλλους ντόπιους υπηρέτες τους. Ομως, «δεν το βάζουν κάτω» και συνεχίζουν, προσθέτοντας στη δούλεψή τους κι άλλους πρόθυμους να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της αντιιμπεριαλιστικής συνείδησης των Ελλήνων.

Το στόχο αυτό είχε και η εκδήλωση για τον «αντιαμερικανισμό», που διοργάνωσε ο Ελληνοαμερικανικός Σύνδεσμος Λάρισας, με ομιλητές τον Σ. Χατζηγάκη, τον Α. Ανδριανόπουλο και τον Κρις Σπύρου, πρώην πρόεδρο της Βουλής της αμερικάνικης πολιτείας του New Hampshire, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τοπικό τηλεοπτικό κανάλι. Και, βεβαίως, δεν είναι τυχαίο ότι η εκδήλωση έγινε λίγο πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και με την ανακοίνωση εγκατάστασης στρατηγείου του ευρωστρατού στη Λάρισα. Οι διοργανωτές και οι προσκαλεσμένοι «βγήκαν από τα ρούχα τους», βλέποντας δεκάδες Λαρισαίους, μαζί τους και τον Τ. Τσιόγκα, βουλευτή του ΚΚΕ, να «εισβάλλουν» στο χώρο και να καταγγέλλουν την επιχείρηση αθώωσης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για τα εγκλήματά του στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο.

Το ρόλο του τιμητή των αντιιμπεριαλιστών της Λάρισας ανέλαβε «Το Βήμα» και λάβρος επιτέθηκε εναντίον τους ο αρθρογράφος του, Πρετεντέρης, που δε χάνει ευκαιρία να επιδείξει τον αντικομμουνισμό του. Εμφανιζόμενος σαν «άδολος δημοκράτης», κατηγόρησε τους κομμουνιστές για αντιδημοκρατισμό κι ότι δεν ανέχονται τον ελεύθερο διάλογο! Λες και η συγκεκριμένη εκδήλωση αποσκοπούσε στην ανταλλαγή απόψεων κι όχι στην επιβολή της αμερικάνικης προπαγάνδας. Εξέφρασε, μάλιστα, τον προβληματισμό του για την «έλλειψη κοινωνικής αντίδρασης σ' αυτό το φαινόμενο», καλώντας, εμμέσως πλην σαφώς, κάποιους, που πάντα «καιροφυλακτούν», ν' αναλάβουν δράση κατά των κομμουνιστών κι όσων άλλων αντιδρούν στην επιχείρηση «καλοπιάσματος» του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Αλλά, ό,τι και να κάνουν η αμερικάνικη πρεσβεία και οι «Πρετεντέρηδές» της, οι κομμουνιστές δε θα σταματήσουν την αντιιμπεριαλιστική δράση τους και οι Ελληνες δε θα μετατραπούν σε «πειθήνια αμερικανάκια»...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ