Παρασκευή 20 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Ανακλήθηκε η απόφαση

H Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε χτες ομόφωνα την ανάκληση της απόφασης για τη χορήγηση επιδόματος στους βουλευτές που δεν εκλέχτηκαν και όπως είπε η πρόεδρος της Βουλής όλα τα σχετικά θέματα θα συζητηθούν «εξ υπαρχής».

Η ανακοίνωση της αναστολής είχε ανακοινωθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την περασμένη Παρασκευή, μετά από τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η συγκεκριμένη απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε ζητήσει τη μη εφαρμογή της απόφασης και την επανεξέταση του συγκεκριμένου θέματος. Ταυτόχρονα έθετε το ζήτημα της συνολικότερης επανεξέτασης του «επαγγελματικού ασυμβίβαστου» των βουλευτών και των συνεπειών που απορρέουν από την καθιέρωσή του με την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος. Η ΚΟ του ΚΚΕ πρότεινε όλα αυτά τα ζητήματα να συζητηθούν σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας στην Ολομέλεια της Βουλής και υπογράμμιζε τις μεγάλες ευθύνες εκείνων που εισηγήθηκαν και ψήφισαν το «ασυμβίβαστο» των βουλευτών στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ