Παρασκευή 20 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Σχέδια στην πεπατημένη της αποτυχίας

Επισημάνσεις του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα σε ημερίδα

«Ο τοξικομανής μπορεί να αντιμετωπιστεί και να αποκατασταθεί η διαταραγμένη σχέση του με την κοινωνία. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει όταν διάφορες θεωρίες, τις οποίες υιοθετεί και η Ευρωπαϊκή Ενωση, προσπαθούν να συσκοτίσουν τα αίτια του προβλήματος, άρα να απαλλάξουν τον καπιταλισμό από την ευθύνη, που θεωρούν το πρόβλημα αποτέλεσμα "ψυχοπαθολογίας" της οικογένειας, αναγάγουν το βιολογικό παράγοντα σε μείζονα, ορίζουν την τοξικομανία σαν χρόνια υποτροπιάζουσα νόσο, μεταφέρουν δηλαδή την ευθύνη στα άτομα, παραβλέποντας το σύστημα σχέσεών τους με την κοινωνία».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Γ. Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, για τη Στρατηγική της ΕΕ (2005 - 2012) για τα Ναρκωτικά, στα πλαίσια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χτες από το Ιδρυμα «Α. Παπανδρέου», με αντίστοιχο θέμα. «Παρόλη την ομολογία αποτυχίας για το προηγούμενο Σχέδιο Δράσης και το νέο Σχέδιο κινείται στην ίδια κατεύθυνση, σημείωσε ο Γ. Τούσσας. Η ΕΕ δε δείχνει να κατανοεί τη σημερινή πραγματικότητα στα κράτη - μέλη, δε δείχνει να χαράζει πολιτική με βάση τις ετήσιες εκθέσεις του ΟΗΕ, που περιέχουν σοβαρές επισημάνσεις. Δεν ενσωματώνει καν τα συμπεράσματα, τις επισημάνσεις και την εμπειρία των θεραπευτικών κοινοτήτων, εμπειρίες πλούσιες για την πρόληψη, τη θεραπεία, την κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων».

Ο Γ. Τούσσας αναφέρθηκε στις σοβαρές ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης «που το μόνο που φαίνεται να την απασχολεί είναι η παράδοση της θεραπείας των εξαρτημένων στους ιδιώτες». Και κατέληξε: «Το ΚΚΕ πιστεύει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με τη δημιουργία ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος, που μαζί με το λαϊκό - νεολαιίστικο κίνημα θα παλεύει ενάντια στις αιτίες που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα, για μια άλλη κοινωνία, σοσιαλιστική».

Ντίλερ... «μαλακών»

Ο Γ. Παπανδρέου, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε μέσω γραπτού χαιρετισμού του, με στρογγυλεμένες τις παλαιότερες θέσεις του, περιορίζοντας την τοξικοεξάρτηση, σε πρόβλημα δημόσιας υγείας... Την ίδια στιγμή και στην ίδια ημερίδα, η ευρωβουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Τζαμπάζη, πρότεινε στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να πείσουν τα παιδιά τους, «αν πρόκειται να δοκιμάσουν έτσι κι αλλιώς κάποιο ναρκωτικό», να επιλέξουν τα «μαλακά», ως λιγότερο επικίνδυνα και εθιστικά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ