Παρασκευή 20 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ζητά παραίτηση Παυλόπουλου

Την παραίτηση του Π. Παυλόπουλου ζήτησε το ΠΑΣΟΚ διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου του Ν. Αθανασάκη. «Ο υπουργός Εσωτερικών έπρεπε να έχει υποβάλει ήδη την παραίτησή του και ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής έπρεπε να την έχει κάνει αποδεκτή», δήλωσε ο Ν. Αθανασάκης.

Η «ευθιξία» και οι «παραιτήσεις», ανέφερε ο Ν. Αθανασάκης, «δεν μπορεί να περιορίζονται για την κυβέρνηση αυτή στο επίπεδο κάποιου συμβούλου ή στο επίπεδο των συμβούλων, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά». Τόσο ο Ν. Αθανασάκης, όσο και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ έκαναν χτες λόγο για «μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης» για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ μιλούσε χτες για θέματα «ηθικής». Το ΠΑΣΟΚ που δημιούργησε το «κομματικό κράτος», που έφτιαξε τις περίφημες «κλαδικές», που είχε συμβούλους και βουλευτές που παραιτήθηκαν επειδή δεν ήταν και τόσο ...διαφανείς οι κινήσεις τους, χτες εξαγνίστηκε και κατηγορούσε την κυβέρνηση για θέματα διαφάνειας, όπως ακριβώς έκανε και η ΝΔ πριν γίνει κυβέρνηση. Η όξυνση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στα στελέχη του δικομματισμού τις επόμενες μέρες θα μεγαλώσει γύρω από τα θέματα «ηθικής», με μοναδικό στόχο να ...αποδείξουν ποιος την υπηρετεί καλύτερα. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ουσιαστικά διασταυρώνουν τα ξίφη τους για να αποδείξουν ποιος διαχειρίζεται καλύτερα τη ...σήψη, που και τα δυο κόμματα με την πολιτική τους φροντίζουν να συντηρούν και να διευρύνουν.

Ο Ν. Αθανασάκης, αφού λοιπόν ζήτησε την παραίτηση του υπουργού, στη συνέχεια απαρίθμησε τα «κρατικά και κυβερνητικά στελέχη» που έχουν οδηγηθεί στην παραίτηση για λόγους ηθικής, επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας τις δηλώσεις που έκανε παλιότερα ο Θ. Ρουσόπουλος, όταν η ΝΔ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε παραιτήσεις υπουργών ...υπερασπιζόμενη με τη σειρά της τη διαφάνεια.

Ο Ν. Αθανασάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι η «κυβέρνηση που ήρθε με σημαία τη σεμνότητα, την ταπεινότητα, τη διαφάνεια, την εντιμότητα, αναδεικνύει σήμερα ως σημαία της την υποκρισία». Ο ίδιος σημείωσε ότι ο «κ. Παυλόπουλος είναι υπεύθυνος για την αποδυνάμωση του ΑΣΕΠ και το πλήθος των προσλήψεων με ουσιαστικά αδιαφανείς διαδικασίες». Επίσης επέκρινε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δηλώνοντας ότι έσπευσε να εκδώσει πόρισμα ότι «στην περίπτωση του κ. Χούπη δεν υπάρχει παρατυπία ή παρανομία».

Παράλληλα, 37 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν Ερώτηση προς όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης, με θέμα «Σύμβουλοι προσλήψεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα». Οπως αναφέρουν στο κείμενο της Ερώτησης, «γεννάται μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης, το οποίο πρέπει να διερευνηθεί στο επίπεδο όλων των υπουργείων και όλου του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναίνεση για κάθε πρόβλημα... (2007-07-25 00:00:00.0)
Επιχειρεί να αμολήσει «μελάνι σουπιάς» (2006-05-13 00:00:00.0)
Παραιτήσεις υπουργών ζητά το ΠΑΣΟΚ (2006-02-07 00:00:00.0)
Με... κορόνες η ταύτιση για την ουσία (2005-12-06 00:00:00.0)
Το ΠΑΣΟΚ κατά της... διαφθοράς! (2005-05-20 00:00:00.0)
Παζάρια μεταξύ κυβέρνησης και Κομισιόν (2005-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ