Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Με... κορόνες η ταύτιση για την ουσία

Με προσωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό προσπάθησαν ο Γ. Παπανδρέου και στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αξιοποιήσουν την παραίτηση του Γ. Παλαιοκρασσά και τη χτεσινή συνέντευξή του επιχειρώντας να εμφανίσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σαν φορέα καταπολέμησης της «διαπλοκής».

Με τη φράση ο Κ. Καραμανλής «είναι συνυπεύθυνος και συμβιβασμένος με τη διαπλοκή» ο Γ. Παπανδρέου προχτές από τη Σπάρτη και χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης επιχείρησαν πίσω από... βαρύγδουπες κορόνες να κρύψουν την πλήρη ταύτιση του κόμματός τους με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης στον τομέα της «απελευθέρωσης» της ενέργειας προς όφελος του κεφαλαίου, οι οποίες και παράγουν τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους κεφαλαιούχους για τη διανομή των «φιλέτων» της ΔΕΗ.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προώθησαν την «απελευθέρωση» του τομέα της ενέργειας και σήμερα, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ψήφισαν μαζί με τη ΝΔ το σχετικό νομοσχέδιο, στηρίζουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ, αλλά χτες ο Ν. Αθανασάκης αναζητώντας εναγωνίως πεδίο... αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση δήλωσε: «Ο κ. Καραμανλής είναι ενήμερος, συμμέτοχος και συνυπεύθυνος για όλα αυτά που συζητούνται σήμερα για το συμβιβασμό με τη διαπλοκή».

Ο Ν. Αθανασάκης κατήγγειλε τη ΝΔ ότι χρησιμοποίησε το ζήτημα της καταπολέμησης της διαφθοράς «ως εργαλείο κομματικής εμπάθειας και μικροκομματικής εκμετάλλευσης». Βέβαια ο ίδιος ακολουθώντας ακριβώς την ίδια τακτική με αυτή που είχε η ΝΔ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε: «Σήμερα είναι οι ίδιοι υπόλογοι για τα δοβλέτια στην κυβέρνηση, για τα δοβλέτια στις ΔΕΚΟ, για τα παιχνίδια εξουσίας και τις διευθετήσεις συμφερόντων και τις πελατειακές σχέσεις που αναδεικνύονται». Ο Ν. Αθανασάκης υποστήριξε ότι για το ΠΑΣΟΚ «η αρχή είναι μια: διαφάνεια παντού, κανόνες για όλους, γνώμονας το δημόσιο συμφέρον».

Ο ίδιος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ματαίως επιχείρησε να στρέψει το θέμα στο παρελθόν» και υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του Γ. Παλαιοκρασσά «είναι προφανές ότι αφορούν κυρίως το παρόν, αφορούν την κυβέρνηση της ΝΔ». Ο Ν. Αθανασάκης δήλωσε ότι οι αναφορές του Γ. Παλαιοκρασσά «αφορούν μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ, που η πλειοψηφία τους ορίζεται από την κυβέρνηση, αφορούν υπουργούς, τον υπουργό Ανάπτυξης, τον κ. Σιούφα, που αναφέρεται ονομαστικά, αλλά θα πρόσθετα και τον κ. Αλογοσκούφη, ο οποίος έχει την ευθύνη και τη συναρμοδιότητα, τουλάχιστον, για τις ΔΕΚΟ, αφορούν όμως προσωπικά και τον πρωθυπουργό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ