Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διαμάχη για τη διανομή της πίτας της ενέργειας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενο στη συνέντευξη Τύπου του Γ. Παλαιοκρασσά, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει τα παρακάτω:

«Η σημερινή (σ.σ. χτεσινή) συνέντευξη του Γ. Παλαιοκρασσά αναδεικνύει για μια ακόμα φορά το αντιλαϊκό πρόσωπο της "απελευθέρωσης" του ενεργειακού τομέα που προωθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της πλουτοκρατίας.

Στο πλαίσιο της "απελευθέρωσης", οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι εκπρόσωποί τους στην κυβέρνηση, στον κρατικό μηχανισμό και στο πολιτικό σύστημα ανταγωνίζονται σκληρά για τη διανομή της μεγάλης πίτας της ενέργειας, για τις αναθέσεις μεγάλων έργων της ΔΕΗ και τον έλεγχο του μετοχικού της κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, συμφωνούν να φορτώσουν νέα βάρη στη λαϊκή κατανάλωση, προβάλλοντας ως αναγκαία λύση την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και επιχειρούν να ισοπεδώσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων του ενεργειακού τομέα με νομοθετικές ρυθμίσεις.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να οργανώσουν την αγωνιστική αντεπίθεσή τους στον αντίποδα της πολιτικής της ΕΕ, στη σημερινή νόμιμη διαπλοκή του κράτους με τους μονοπωλιακούς ομίλους, για έναν αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία και θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ