Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Διεθνής Συνάντηση κινημάτων και φορέων Ειρήνης

Αποφασίστηκε σε Σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης και αφορά ευρωπαϊκές και μεσογειακές χώρες που έχουν αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις

Σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Ηράκλειο, με την παρουσία των μελών Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, Βέρας Νικολαΐδου και Αγάπιου Παπανεοφύτου. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση Διεθνούς Συνάντησης κινημάτων Ειρήνης και φορέων από Ευρωπαϊκές και Μεσογειακές χώρες που έχουν ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, στις 25 και 26 Φλεβάρη του 2006 στα Χανιά.

Η Διεθνής Συνάντηση που θα είναι διήμερη και γίνεται με αφορμή την επέτειο του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και στο Ιράκ, την πρώτη μέρα (Σάββατο) θα έχει συνεδριακό χαρακτήρα και τη δεύτερη μέρα (Κυριακή) θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο και παγκρήτια πορεία στη Βάση της Σούδας.

Σύμφωνα με τις Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης, η προσπάθεια αυτή στοχεύει, αφενός στην ενημέρωση, συζήτηση για το σύνολο των προβλημάτων και συνεπειών που δημιουργεί η ύπαρξη και διατήρηση των βάσεων και αφετέρου να συνειδητοποιηθεί καλύτερα η ανάγκη συντονισμένης πάλης με το λαϊκό αίτημα να κλείσουν. Επίσης, στόχος είναι να γίνει μια προσπάθεια συντονισμού των κινημάτων Ειρήνης και άλλων φορέων από χώρες που έχουν βάσεις και κινείται στα πλαίσια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ