Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ο,τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ

Τη φρασεολογία των κυβερνήσεων Σημίτη συνεχίζει να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά (και) την υπόθεση ΔΕΗ και Παλαιοκρασσά. Χτες ήταν η σειρά του κυβερνητικού εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλου να παροτρύνει όποιον έχει στοιχεία για τη λεγόμενη διαπλοκή να τα καταθέσει στον εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη του πρώην προέδρου της ΔΕΗ - κι ενώ αυτός άφησε για άλλη μια φορά να αιωρείται ότι από τη θέση του τον «έφαγαν» κάποια μεγάλα συμφέροντα - ο Θ. Ρουσόπουλος υποστήριξε ότι «η θέση της κυβέρνησης είναι πάγια και σταθερή: Διαφάνεια παντού και για όλους. Ολα τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη». Εμμέσως πλην σαφώς στράφηκε εναντίον του Γ. Παλαιοκρασσά λέγοντας π.χ. ότι «αοριστολογίες και γενικότητες ποτέ δε συνέβαλαν στην υπηρέτηση της διαφάνειας». Κάλυψε και τον υπουργό Ανάπτυξης Δ. Σιούφα, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο των επιθέσεων Παλαιοκρασσά, υποστηρίζοντας ο εκπρόσωπος πως «είναι γνωστό και το ήθος και η εργατικότητα και η αποτελεσματικότητά του και η απόλυτη προσήλωσή του στη χρηστή διοίκηση και τη διαφάνεια».

Επανέλαβε ότι «εάν υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια, ένδειξη, πολύ περισσότερο βέβαια απόδειξη, οφείλει όποιος την επικαλείται να στείλει τα όποια στοιχεία έχει στη δικαιοσύνη». Κατέφυγε ακόμα και στη «λεπτή» ειρωνεία, σημειώνοντας πως «θέλω να πιστεύω ότι αν υπήρχε κάτι περισσότερο, ο κ. Παλαιοκρασσάς με την παρρησία που τον διακρίνει, αφού έστειλε ήδη κάποιες υποθέσεις, θα έστελνε και άλλες. Εκτός και αν κάτι συνέβη και δεν το πήρε είδηση. Ελπίζω να μη συνέβη κάτι τέτοιο».

Για τις υποθέσεις που ήδη ερευνώνται από τον εισαγγελέα, είπε ότι «εάν (...) υπάρχουν παρανομίες ή παρατυπίες και εφόσον αυτές τις έχει παραπέμψει ο κ. Παλαιοκρασσάς στη Δικαιοσύνη, θα έχουμε την απάντηση από τη Δικαιοσύνη». Και προανήγγειλε σκληρή αντίκρουση των ισχυρισμών Παλαιοκρασσά, λέγοντας ότι «η διοίκηση της ΔΕΗ θα απαντήσει στα όσα ζητήματα ανέφερε ο κ. Παλαιοκρασσάς για τη ΔΕΗ».

Εντόπισε δε και την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: «Σας θυμίζω ότι ο κ. Σημίτης, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση έλεγε μονίμως: Λέτε, λέτε διάφορα πράγματα, εάν έχετε στοιχεία πηγαίνετέ τα στον εισαγγελέα. Εμείς, λοιπόν, ως κυβέρνηση, αυτό δεν το απευθύνουμε γενικώς και αορίστως σε όποιο κόμμα ασκεί κριτική. Εμείς εκείνο το οποίο λέμε στα στελέχη μας πρώτα απ' όλα, στους υπουργούς της κυβέρνησης, στους υφυπουργούς, στους διοικητές ή προέδρους οργανισμών που διορίστηκαν επί νέας διακυβέρνησης είναι: Οποια στοιχεία υπάρχουν, αυτά τα στοιχεία όχι μόνο δεν πρέπει να τα "κουκουλώνετε", αλλά πρέπει να τα στέλνετε στη δικαιοσύνη. Αυτή, λοιπόν, είναι μια ειδοποιός διαφορά, θα μου επιτρέψετε να πω, ευδιάκριτη στα μάτια όλων μας, διότι στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ ήταν μια απαξιωτική και απορριπτική φρασεολογία». Πιστευτόν;

Ο Κ. Μητσοτάκης

Αναντίρρητα η παραίτηση Παλαιοκρασσά είναι ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπιστεί, δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του, χτες, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη συνέντευξη του Παλαιοκρασσά στην «Καθημερινή της Κυριακής» συνομίλησε μαζί του, λέγοντάς του ότι «ήταν δίκαιος, ωστόσο σε ορισμένα πράγματα το παρατράβηξε παραπάνω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ