Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μακρόπνοη πολιτική και όχι μπαλώματα

Σε δήλωσή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αμέσως μετά την περιοδεία, τόνισε:

«Είναι πάρα πολύ φανερό ότι η Αθήνα, και όλη η Αττική, πληρώνει συρροή εγκλημάτων μιας εγκληματικής πολιτικής από τη δεκαετία του '50 και μετά, για να σταθώ στη σύγχρονη Ελλάδα, όπου υπήρχε ένας στόχος: Από τη μια μεριά να βγει κέρδος από την πολιτική γης με την εμπορευματοποίηση της γης, της λαϊκής στέγης και κατοικίας, και από την άλλη να κουκουλωθούν ορισμένα λαϊκά προβλήματα, ώστε να εκτονωθεί η αγανάκτηση και η πίεση του λαού, επιτρέποντας μια άναρχη δόμηση χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη έργων.

Κατά τη γνώμη μας, βεβαίως πρέπει να γίνουν τα άμεσα έργα που προτείνουν εδώ οι κάτοικοι, ώστε να μην υπάρχει καινούριο πρόβλημα, να μην πλημμυρίζουν οι περιοχές που καλλιεργούνται και τα σπίτια. Αλλά εδώ χρειάζεται μια γενναία και εντελώς διαφορετική πολιτική για όλη την Αττική, με καινούριες χωροθετήσεις, με καινούρια δημόσια έργα, κρατικά, και με το εξής κριτήριο: Τα έργα να έχουν πρόβλεψη για τα επόμενα 10, 20, 30 χρόνια και όχι μεροδούλι-μεροφάι. Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι, ο λαός που υποφέρει και να μην υπάρχει η γνωστή κερδοσκοπία, η οποία δημιουργεί έργα επικίνδυνα πολλές φορές, βραχυπρόθεσμα και πάρα πολύ ακριβά για το λαό.

Εδώ χρειάζεται μια πολιτική τουλάχιστον για 50 χρόνια, να προβλεφτεί η εξέλιξη της Αττικής, να μη γίνονται τα πράγματα με "μπαλώματα". Υποστηρίζουμε τα άμεσα έργα που γίνονται, υποστηρίζουμε τη βοήθεια και τις αποζημιώσεις όσων έχουν πληγεί, αλλά το ζήτημα είναι μιας μακρόπνοης πολιτικής του κράτους, με δημόσια έργα, χωρίς να πέφτουν τα βάρη στο λαό, χωρίς να κερδίζουν οι διάφοροι εργολάβοι και επιχειρηματίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ