Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «άνθος» του εθελοντισμού

Διθύραμβοι για το ...«άνθος», όπως το χαρακτήρισαν, του εθελοντισμού ακούστηκαν χτες σε εκδήλωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη βράβευση εθελοντών και εθελοντικών οργανώσεων απ' όλη την Ελλάδα.

Πέρα από τις ποιητικές εκφράσεις, που «ξεχείλιζαν» ευαισθησία, και αυτή η εκδήλωση είχε πολύ συγκεκριμένο στόχο: Να ενοχοποιήσει συνολικά την κοινωνία για την εξαθλίωση ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού. Εξαθλίωση, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της διάλυσης των όποιων δημόσιων δομών Πρόνοιας στήριζαν τη λαϊκή οικογένεια. Η κυβέρνηση της ΝΔ - όπως και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - συστηματικά αποποιείται της ευθύνης της να παρέχει αποκλειστικά δημόσιες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Πρόνοιας και απευθύνει, ταυτόχρονα, κάλεσμα «ευαισθητοποίησης» στις ιδιωτικές εταιρίες, που χτίζουν κοινωνικό προφίλ μέσω της λεγόμενης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και στους εθελοντές.

Ετσι, με την εξαίρεση κάποιων ανθρώπων που πραγματικά προσφέρουν απ' το περίσσευμα ψυχής, «ανθίζει» η συναλλαγή και η ψευτοφιλανθρωπία σε αυτούς τους χώρους και οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες Πρόνοιας μαραζώνουν στο περιθώριο, αφού οι κυβερνήσεις αρνούνται τη φροντίδα που τους οφείλουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ