Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαμάχη για τη ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΤΑ της Ενέργειας

Το πρόβλημα είναι η πολιτική των «απελευθερώσεων» και της ιδιωτικοποίησης, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα

Κουβέντα δεν είπε, στη χτεσινή του συνέντευξη Τύπου, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ, για την ουσία του προβλήματος στις εξελίξεις στη ΔΕΗ. Ο Γ. Παλαιοκρασσάς αναφέρθηκε μεν σε περιπτώσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν «σκανδαλώδεις σχέσεις διαπλοκής», άφησε, όμως, στο απυρόβλητο την πολιτική, που γεννά, ευνοεί και αναπαράγει τον αδυσώπητο ανταγωνισμό του μεγάλου κεφαλαίου για τη διανομή της τεράστιας πίτας της Ενέργειας και των προμηθειών της ΔΕΗ.

Το πρόβλημα, τόνισε με δηλώσεις της στην Πάτρα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είναι η πολιτική, που έχει τίτλο «απελευθέρωση αγοράς Ενέργειας», «απελευθέρωση αγοράς», «απελευθέρωση» των πάντων. Η ιδιωτικοποίηση είναι η ουσία του προβλήματος - είπε - και συμπλήρωσε ότι «όλη αυτή η σαπίλα που υπάρχει είναι προϊόν συγκεκριμένων νόμων, συγκεκριμένων κατευθύνσεων που έχουν νομιμοποιηθεί απ' την ΕΕ, απ' το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ».

«Οι εργαζόμενοι - τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος - πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να οργανώσουν την αγωνιστική αντεπίθεσή τους στον αντίποδα της πολιτικής της ΕΕ, στη σημερινή νόμιμη διαπλοκή του κράτους με τους μονοπωλιακούς ομίλους, για έναν αποκλειστικά κρατικό φορέα Ενέργειας, που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία και θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες».


ΣΕΛ.  6   -   8

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ