Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Θέλει τη νεολαία υποχείριο του κεφαλαίου και της «αγοράς»

Πρωταγωνιστές στην προώθηση κάθε αντεργατικής και αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και μακριά από την οργανωμένη ταξική πάλη, θέλει ο Γ. Παπανδρέου τους νέους ανθρώπους και την ...επίτευξη αυτού του στόχου ανέθεσε στα μέλη της πρώην νεολαίας ΠΑΣΟΚ, την οποία ο ίδιος διέλυσε και χτες... ανασυγκρότησε, δίνοντας σαφείς νεοφιλελεύθερες θέσεις και κατευθύνσεις.

Συγκεκριμένα, στη χτεσινή του ομιλία κατά την πρώτη συνεδρίαση της «επιτροπής έμπνευσης» όπως έχει ονομάσει την ομάδα που θα διαμορφώσει - όπως υποστηρίζει - «το μελλοντικό φορέα νεολαίας» του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε τους νέους ανθρώπους να αποκηρύξουν το «παραδοσιακό κοινωνικό κράτος», να συμμετέχουν στις «μεγάλες τομές» στην εκπαίδευση και να φροντίσουν να γίνουν «ανταγωνιστικοί»...

Ο Γ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στους φοιτητές, τους κάλεσε να ...«απελευθερώσουν τις δυνάμεις» τους, να «απελευθερώσουν τη δυνατότητα μόρφωσης», να ενισχύουν τη λογική της ύπαρξης και «μη κρατικών Πανεπιστημίων», γιατί όπως ισχυρίστηκε το αντίθετο είναι «οπισθοδρομικό φαινόμενο». Αλλά και τα δημόσια Πανεπιστήμια για τον Γ. Παπανδρέου πρέπει να «απελευθερωθούν από την κρατικίστικη αντίληψη για να μπορούν να παίξουν πραγματικά το ρόλο τους»..., δηλαδή την άμεση σύνδεσή τους με το μεγάλο κεφάλαιο και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του.

Το παραδοσιακό κοινωνικό κράτος, σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, «δύσκολα ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες της νέας γενιάς» και «χρειάζεται ανανέωση». Χρειάζεται δηλαδή εκείνες τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που θα το καταλύσουν... Οπως και η «αγορά εργασίας», όπως είναι «είναι αντι-νεανική, όπως δείχνουν τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας στη νέα γενιά». Οι προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για την «αγορά εργασίας» για τους νέους ανθρώπους είναι γνωστές: «Μερική» και «προσωρινή» απασχόληση, μακριά από «συλλογικές συμβάσεις εργασίας» ακόμα και ανασφάλιστη εργασία προκειμένου οι νέοι να εξασφαλίσουν... προϋπηρεσία.

Ο Γ. Παπανδρέου με περίσσεια υποκρισία κάλεσε τους νέους να αμφισβητήσουν «παλιές νοοτροπίες και αντιλήψεις», όπως την αναξιοκρατία, την πελατειακή σχέση, την αδιαφάνεια, τη λογική του παρασιτισμού και των «κονέ, όπως λέει η νέα γενιά μας». Το ΠΑΣΟΚ εξέθρεψε ακριβώς αυτές τις λογικές, «πότισε» τη νέα γενιά με την ιδεολογία του «ατομικισμού» και του ρουσφετιού, αλλά σήμερα από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Γ. Παπανδρέου τα... ανακάλυψε και τα κατήγγειλε.

Μακριά από τους κομμουνιστές...

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι που αντιμάχονται αυτή την πολιτική που αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν παιδεία για το δικαίωμα στη δουλιά, κάλεσε τη νέα γενιά να πει: «Οχι στις παρωχημένες ιδέες ενός λενινιστικού κόμματος, του λεγόμενου δημοκρατικού συγκεντρωτισμού».

Κάλεσε, δηλαδή, τους νέους ανθρώπους να μείνουν μακριά από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, να πουν όχι στους κομμουνιστές και στην οργανωμένη πάλη που αυτοί προβάλλουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και να υιοθετήσουν το «αμερικανικό μοντέλο», του ατομικισμού, στο οποίο το «κάθε άτομο» επιχειρεί να... εξασφαλίσει την ευημερία του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Θωπείες» στον Πάγκαλο (2007-02-14 00:00:00.0)
Προτείνει ασφαλιστικό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους (2006-04-06 00:00:00.0)
Τι 'χες Γιάννη τι 'χα πάντα.... (2006-01-24 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι κόντρες για την «ανανέωση» (2005-11-22 00:00:00.0)
Σχέδιο για Παιδεία χειραγωγημένη από το κεφάλαιο (2005-09-06 00:00:00.0)
Ο Πραιτωριανός (1995-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ