Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Τι 'χες Γιάννη τι 'χα πάντα... .

Σε αντιδεξιές «κορόνες» και «αριστερά» καλέσματα επιδόθηκε ο Γ. Παπανδρέου

Οι αντιδεξιές «κορόνες» και τα καλέσματα προς την «Αριστερά» να μην «ξεχνά την ιστορία» ήταν τα προκαλύμματα που χρησιμοποίησε ο Γ. Παπανδρέου για να συγκαλύψει τη νέα, ακόμη πιο βάρβαρη επέλαση στα εργασιακά και τα λαϊκά δικαιώματα που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε με την ομιλία του την προηγούμενη Κυριακή από τη Λιβαδειά να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα και να εμφανίσει το κόμμα του σαν υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων και να κρύψει πίσω από τις διατυπώσεις του περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» τη συναίνεση που προσφέρει σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την προώθηση και εφαρμογή μιας αντιλαϊκής πολιτικής που ανοίγει δρόμους για το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο Γ. Παπανδρέου... θυμήθηκε στην ομιλία του ότι «η Εθνική Αντίσταση» βρήκε τη «δικαίωσή της» το 1981 και κάλεσε τις «ηγεσίες της παραδοσιακής Αριστεράς» να μην «ξεχνούν την ιστορία» και να μην ξεχνούν ότι το «ΠΑΣΟΚ είναι και ήταν κομμάτι του λαϊκού κινήματος και ως ζωντανό κομμάτι του λαϊκού κινήματος κατάφερε και έσπασε τις διακρίσεις». Ο Γ. Παπανδρέου προχωρώντας σε... αναλύσεις περί «καλού και κακού» και υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έσπασε τη «λογική της διαιρεμένης Ελλάδας», επιχείρησε ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού να πείσει ότι η ταξική πολιτική προάσπισης των συμφερόντων της άρχουσας τάξης, που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ίδια με αυτή που κάτω από τις «ευλογίες» του κόμματός του συνεχίζει σήμερα η ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κλείνει το μάτι στις πιο οπισθοδρομικές ορέξεις των εργοδοτών», την ίδια στιγμή που ο ίδιος, εκφράζοντας τις στρατηγικές πολιτικές επιλογές του κόμματός του, πρότεινε «μερική» ή και «προσωρινή απασχόληση» για τους νέους, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, προσφέροντας «χέρι βοηθείας» στην κυβέρνηση για την προώθηση με ταχύτερους ρυθμούς των διαρθρωτικών αλλαγών σε βάρος των εργαζομένων.

Εξάλλου στην ομιλία του ο Γ. Παπανδρέου τάχτηκε υπέρ των «αναδιαρθρώσεων» και των «μεταρρυθμίσεων», αρκεί να γίνουν με «κοινωνική ευθύνη» και «κοινωνική συναίνεση»... Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι «μεταρρυθμιστική» πολιτική είναι η κυβέρνηση να «προωθεί καινοτόμες προτάσεις», προτάσεις όπως ο ίδιος είχε προτείνει προεκλογικά και επανέφερε και την Κυριακή για «την πρόσληψη νέων χωρίς το βάρος της ασφάλισης»!! «Μαύρη εργασία» λοιπόν για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας πρότεινε εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ